Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora mjenja Rusiju na Eurobasketu 2022.

Ako Crna Gora zaista zauzme mjesto Rusije na Eurobasketu, igraće u grupi A u gruzijskom Tbilisiju, a pored domaćina rivali će joj biti i Španija, Turska, Belgija i Bugarska

Skupština FIBA će u subotu suspendovati Rusiju sa Evropskog prvenstva u košarci, koje će se u septembru održati u Gruziji, Italiji, Češkoj i Njemačkoj, a njeno mjesto zauzeće Crna Gora.

Iz izvora bliskih FIBA, Takmičarska komisija FIBA Evropa predložila je da se Rusija, zbog vojne intervencije u Ukrajini i sankcija koje su uslijedile, isključi iz svih takmičenja, a da crnogorska reprezentacija zauzme njeno mjesto.

Od svih najvećih sportskih organizacija u Evropi, Rusiju iz svojih takmičenja nije izbacila još samo FIBA, ali će i evropski ogranak svjetske kuće košarke to uraditi u subotu na kongresu u Viljnusu.

Po pravilima ove organizacije, u slučaju da neki tim ne može da nastupi na prvenstvu, njegovo mjesto zauzima ekipa koja je imala najbolji učinak, a nije se kvalifikovala. To je u kvalifikacijama bila Crna Gora, koja je jedina sa tri pobjede ostala “ispod crte”.

Ako Crna Gora zaista zauzme mjesto Rusije na Eurobasketu, igraće u grupi A u gruzijskom Tbilisiju, a pored domaćina rivali će joj biti i Španija, Turska, Belgija i Bugarska.

Zahtjev za učešće na EP 2022 je već otkucan, baš kao što i u Savezu dogovaraju organizaciju priprema za svoju najjaču selekciju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve