Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Crna Gora kompletna, Radebau: Ne plaši me kvalitet Francuza

Nikola Ivanović se oporavio od povrede, stigli su i Fedor Žugić i novajlija Džona Radebau

Naši košarkaši kompletirali su redove pred duele sa Francuskom i Portugalom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Nikola Ivanović se oporavio od povrede, stigli su i Fedor Žugić i novajlija Džona Radebau.

“Ne znam iskreno šta tačno da očekujem, sve je ovo potpuno novo iskustvo za mene. Došao sam, želim da igram košarku i nadam se da ću uraditi neke dobre stvari. To je sve što mogu da kažem”, poručuje Radebau.

Džona je bek, koji bi trebalo da donese novu energiju na obije strane terena.

“Mogu da donesem timu energiju, pravi odnos, dobru odbranu, takođe i u napadu da pomognem. Mogu da doprinesem u svakom segmentu, nadam se da ću u ovom prozoru pronaći dobre stvari i vidjećemo koliko toga mogu da učinim tokom ovih mečeva”, ističe 25-ogodišnji košarkaš iz Kolorada.

U prošloj sezoni blistao je u Ludvigsburgu. Imao je prosjek od 13,7 poena, 5,8 asistencija, 2,8 skokova u FIBA Ligi šampiona.

“Mislim da sam dobro počeo u Evropi, ali mislim da još mnogo toga mogu da postignem. Nijesam nikada zadovoljan, uvijek želim da napredujem, ali bila je dobra sezona”, kaže on.

U Njemačkoj je igrao protiv Fedora Žugića.

“Igrao sam protiv Fedora Žugića u plej ofu, sa njim sam se upoznao. Ostale slabije znam, kao što sam već rekao za mene je ovo skroz novo iskustvo i pokušavam da se naviknem”.

Radebau kaže da zna neke francuske košarkaše, a gledao ih je više puta. Ipak ne plaši ga njihov kvalitet.

“Imaju Francuzi dobar tim, gledao sam ih nekoliko puta uživo. Znam koliko talenata imaju i koliko su raznovrsni. Ipak mislim da sam na tom nivou i nijesam zabrinut zbog njih. Što se mene tiče mislim da smo na tom nivou, to treba da pokažemo na terenu”.

Duel Crna Gora – Francuska je 1. jula od 19 sati u Morači.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve