Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora danas protiv Brazila: Ne postoji laka utakmica

Crna Gora je u meču punom oscilacija savladala Gruziju 10:9, a ta selekcija je na startu turnira sa glatkih 14:10 dobila najbolju južnoameričku selekciju

Najbolji vaterpolisti Crne Gore igraće danas treći meč na Svjetskom šampionatu u Budimpešti.

“Ajkule”, koje imaju polovičan učinak nakon dva kola, sastaju se sa Brazilom i sve sem rutinske pobjede našeg nacionalnog tima bilo bi veliko iznenađenje.

Crna Gora je u meču punom oscilacija savladala Gruziju 10:9, a ta selekcija je na startu turnira sa glatkih 14:10 dobila najbolju južnoameričku selekciju.

U slučaju trijumfa nad Brazilcima, izabranici Vladimira Gojkovića ovjerili bi drugo mjesto i dobili lakšeg rivala u osmini finala, gotovo izvjesno Japan.

“Ne postoji laka utakmica, ne smijemo tako da razmišljamo. Moramo da budemo potpuno fokusirani. Mađarska jeste inspirativniji rival od Gruzije i Brazila, ali mi moramo da pravimo male korake prema naprijed, da budemo bolji u svakom narednom duelu. Ne smije da bude razlike u pristupu, plivanju, agresivnosti u odbrani… Ko god da je protivnik ti segmenti moraju da budu na najvećem nivou. A usponi i padovi – u smislu koncentracije i neke nesigurnosti tokom igre – to je normalno”, istakao je Miloš Šćepanović, prvi Gojkovićev saradnik u stručnom štabu.

Crna Gora je na startu Svjetskog šampionata ostavila solidan utisak protiv Mađarske (8:12), a onda na dramatičan način izašla na kraj sa Gruzijom.

“Nema mjesta opuštanju, moramo da pobijedimo Brazil i tek ako uđemo u četvrtfinale možemo reći da su očekivanja svih biti ispunjena”, jasan je centar Miroslav Perković.

Duel Crne Gore i Brazila je na rasporedu od 19.30.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve