Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Čović: Sve ovo je odvratno, moje porijeklo po ocu je u Crnoj Gori

Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović je taj duel pričao je još jednom o dešavanjima na prethodna četiri duela, posebno posljednja dva u Podgorici i stakao da je interesovanje za višetruko premašilo kapacitet dvorane Aleksandar Nikolić

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti od 19 časova igraju peti odlučujući meč finala regionalne ABA lige, čiji će pobjednik osvojiti trofej i osigurati plasman u Evroligu naredne sezone.

Foto: KK Crvena zvezda

Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović je taj duel pričao je još jednom o dešavanjima na prethodna četiri duela, posebno posljednja dva u Podgorici i stekao da je interesovanje za višetruko premašilo kapacitet dvorane Aleksandar Nikolić.

“Veliko je interesovanje i to je normalno. I bilo bi normalno da je sport u okvirima nečega normalnog. Ali u regionu ima mnogo stvari koje utiču na sport i raspoloženje navijača. Sve to što se delegaciji Crvene zvezde desilo u Podgorici, nema nikakve veze sa sportom. Ja sam u sportu 52 godine, prošao sam sve i svašta i ovo nisam nigde doživio. Možda spadam u maštovite ljude, ali nisam mogao da projektujem to što se dešavalo na trećoj utakmici”.

Čović je zatim pričao i o odnosima između njega i čelnika Crne Gore i Budućnosti.

“Bili smo dobri drugari i prijatelji, ali taj kontakt je prekinut prošle godine poslije finala. I da se zna Zvezda nije Čović. Moje je da je zaštitim i ne dozvolim da ima bilo kakve gubitke. Inače, svi sinovi crnogorskih funkcionera su bili u dvorani. I ne razumijem, kako su njihovi očevi mogli to da gledaju. Naše je dakle, da ne nasjednemo na provokacije”.

Predsjednik Zvezde je zatim upitan je li Zvezda mogla do pobjede u Podgorici.

“Imali smo dobar rezultat 12 poena prednosti, koji su volšebno nestali. Ne bih da komentarišem suđenje. Samo ću reći da su arbitri za danas tražili policijsku zaštitu. Ja zato molim navijače da se ponašaju kako treba. Mi smo bolji i ja se nadam da ćemo igrati 12 protiv 12 sa trenerima i bez dodataka. Jer, stranci nisu vjerovali šta im se sve dešavalo u Podgorici”.

“Zgrožen sam i ne znam da li ću i kada opet ići u Crnu Goru. Moje porijeklo po ocu je tamo, ali ovo je sve odvratno. A sad su najvrući tereni Podgorica i Beograd…”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve