Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

COK uručio priznanja najboljim sportistima u 2018. godini

Profesionalni bokser Predrag Radošević najbolji je sportista Crne Gore u 2018. godini, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK). Radošević je zvanični prvak Evrope u verziji WBO.

U meču za šampionski pojas u kategoriji do 69,8 kilograma pobijedio je u njemačkom Hamelnu domaćeg borca Ronija Gabela.

“Priznanje COK, uz nagradu Udruženja sportskih novinara, daje dodatnu dimenziju i budi ogromnu dozu ponosa. Istovremeno i obavezu da u narednom periodu svojim maksimalnim učinkom pokušam da se domognem pojasa šampionata svijeta i Olimpijskih igara”, kazao je Radošević.

Najbolji mladi sportisti su karatista Bojan Bošković i bokserka Bojana Gojković.

Bošković je osvojio srebrnu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope, prvak je Balkana, dok je bio peti Olimpoijskim igrama mladih u Buenos Ajresu.

On je zvanični prvak svijeta u kadetskoj konkurenciji.

“Priznanje mi mnogo znači. Svakom sportisti san je da bude najbolji u svojoj državi. Meni je ovo drugo priznanje i biće mi vjetar u leđa za EP u Danskoj. Dobro ću se pripremiti i ponovo konkuristai za medalju”, kazao je Bošković.

Gojković je osvojila zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope, do 50 kilograma.

“Ova godina bila je veoma naporna, ali i veoma uspješna za mene. Želim da se zahvalim svima koji su vjerovali u mene, a posebno treneru Nikoli Ružiću, koji je od prvog dana prepoznao talenat u meni. Trudiću se da i naredna godina bude uspješna za mene. Nastojaću da odbranim titulu juniorske šampionke Evrope, a svakako da ću nastaviti da sanjam olimpijsku medalju”, rekla je Gojković.

Specijalno priznanje, Sportski podvig godine dobila je ženska košarkaška reprezentacija.

Najbolja muška selekcija je seniorska vaterpolo reprezentacija, pobjednik Svjetske lige, dok je u ženskoj konkurenciji priznanje pripalo rukometnoj reprezentaciji, devetoplasiranoj na prvenstvu Evrope.
Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, kazao je da 2018. godina nije bila od onih najboljih, ali da su crnogorski sportisti, iako su izostale medalje, ostvarili dobre rezultate.

“Nije 2018. godina bila najbolja u istoriji crnogorskog sporta, ali ne možemo je okarakterista i kao lošu. Mnogi savezi, poput Košarkaškog mogu biti ponosni na svoje takmičare, jer su ostvarili fantastične rezultate u svim kategorijama. U narednoj godini imaćemo dosta ciljeva. Čeka nas zimski EYOF u Sarajevu, pa Igre manlih zemalja Evrope, čiji ćemo biti domaćini. To je naš najveći izazov do sada. Imamo podršku Vlade i Ministarstva spoorta. Siguran sam da ćemo taj posao dovesti do kraja”, kazao je Simonović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve