Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

COK potvrdio: Crna Gora sa tri predstavnika na Zimskim Olimpijskim igrama

Otvaranje Zimskih olimpijskih igara je zakazano za četvrti februar. Naša ekspedicija u Peking kreće prvog dana narednog mjeseca, a uslov za nastup su dva negativna testa na koronavirus, 72 i 48 sati prije puta

Crnu Goru će na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu (4. – 20. februar) predstavljati troje sportista: Jelena Vujičić i Eldar Salihović takmičiće se u slalomu i veleslalomu, a Aleksandar Grbović u kros-kantriju na 15 kilometara, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

– Njih troje su izborili vizu za Peking, imamo isti broj takmičara kao i prije četiri godine u Pjongčangu, kazao je Rajko Kosić, šef crnogorske misije na Igrama.

Pripreme za Peking, naši takmičari u alpskom skijanju počeli su još u julu, na austrijskom glečeru Hintertuks, spremali su se i u Italiji, učestvovali na takmičenjima, na kojima su skupljali olimpijske bodove.

Grbović se spremao i takmičio u Italiji, Sloveniji i BiH.

– Siguran sam da će oni dati maksimum u Pekingu. Najvažnije je da zaostatak za najboljima ne bude preveliki, a plasman kakav će biti zavisi i od učinka takmičara sa boljim startnim brojevima. Skijanje je nepredvidivo, često je to rulet-sport, zavisi od stanja staze, vremenskih prilika…, kazao je Kosić.

Jelena Vujičić će veleslalomske trke voziti 6. februara, a slalomske tri dana kasnije. Eldar Salihović će voziti veleslalom 13, a slalom 16. februara. Aleksandar Grbović će se takmičiti počevši od 11. februara.

Otvaranje Zimskih olimpijskih igara je zakazano za četvrti februar.

Naša ekspedicija u Peking kreće prvog dana narednog mjeseca, a uslov za nastup su dva negativna testa na koronavirus, 72 i 48 sati prije puta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve