Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Cilj Bokelja je povratak u prvoligaško društvo

Fudbaleri kotorskog Bokelja spremno dočekuju predstojeći početak takmičenja u Drugoj ligi. Ekipa je pretrpjela korjenite promjene, a iskusni trener Milorad-Đembo Malovrazić smatra da su njegovi izabranici glavni favoriti za osvajanje prvog mjesta

Fudbaleri kotorskog Bokelja spremno dočekuju predstojeći početak takmičenja u Drugoj ligi. Ekipa je pretrpjela korjenite promjene, a iskusni trener Milorad-Đembo Malovrazić smatra da su njegovi izabranici glavni favoriti za osvajanje prvog mjesta.

Nakon obimnih priprema (dio su obavili u Beranama) i odigranih desetak kontrolnih utakmica Kotorani najavljuju da će igrati jednu od vodećih uloga u Drugoj ligi koja startuje narednog vikenda. Ne kriju da im je osnovni cilj plasman u elitni rang takmičenja.

“Prvenstvo će biti dugo i naporno, svi timovi igraće borbeno. Više je kandidata za najviši plasman, ali smatram da smo maksimalno spremni za ono što nas čeka u predstojećoj sezoni. Ekipa je izmijenjena u odnosu na prošlo prvenstvo 90 odsto. Otišlo je više od jednog tima, a puno je i novajlija, koji su najavili da će biti prava pojačanja. Doveli smo dva nova golmana Spasojevića iz Iskre i Adrovića iz Titograda, tu su i Osmanović, Djurović i Marstijepović koji su pristigli iz Petrovca, Zete i Budućnosti. Naš novi igrač je i Imamović iz Bosne i Hercegovine, Vukčević doskorašnji prvotimac Koma, te bivši kapiten Rudara Golubović. Iz Iskre je došao Globarević, iz Arsenala stigli su Krivokapić i Vraneš, a iz Crvene zvezde vratio se mladi Kašćelan. Raduje me oporavak od povrede Macanovića”, ističe Milorad Djembo Malovrazić, jedan od najiskusnijih crnogorskih fudbalskih trenera, koji je četiri kola prije kraja prošle sezone preuzeo Kotorane po treći put i u posljednja četiri kola postigao tri pobjede i jedan remi.

U finišu minule sezone Kotoranima je za dlaku izmakao “baraž” za popunu Prve lige. U novoj glavna želja je da se stotoj godišnjici postojanja kluba doda i osvajanje prvog mjesta i povratak u Prvu ligu.

“Biće više kandidata za visok plasman, praktično više od pola Lige imaće taj cilj. Ne bih detaljnije o imenima, ali sigurno je da će nam ljuti rivali biti Igalo, Berane, Mladost, Podgorica… Imamo sastav koji predstavlja spoj iskustva i mladosti i po mojoj procjeni jači smo nego prošle sezone. Zadovoljan sam kako smo odigrali seriju prijateljskih utakmica. Uprava Kluba sa predsejdnikom Davorom Kumburovićem i direktorom Dejanom Ognjanovićem omogućila nam je maksimalne uslove za rad i sada je ne igračima da se potvrde kao glavni favoriti za osvajanje prvog mjesta”, optimistički za Portal RTCG poručuje Milorad Malovrazić, prvi stručnjak Bokelja i nekadašnji trener Mogrena, Petrovca, Lovćena, Grblja i još nekoliko naših klubova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve