Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Cicipas: Nisam vidio da neko tako jako udara lopticu

Španac ga je u meču koji je trajao preko četiri sata savladao 3:2 u trećem kolu US opena

Stefanos Cicipas nije krio da je bio iznenađen partijom mladog Karlosa Alkarasa.

Španac ga je u meču koji je trajao preko četiri sata savladao 3:2 u trećem kolu US opena.

– Odlično je počeo, nevjerovatna brzina loptice, nikada nisam vidio da neko tako jako udara. Trebalo mi je vremena da se naviknem na njegov stil igre. Bio je to jedan od onih mečeva za koje imaš utisak da kontrolišeš i da će otići na tvoju stranu, zato je ukus gorak. Peti set je odigrao kao i prvi – rizikovao je pri svakom udarcu, rekao je Grk i dodao:

– On se izuzetno dobro nosio s atmosferom i sa svime. Ovo je trebalo da bude moj meč, nije trebalo da izgubim, ali iz ovoga mogu samo da naučim. On je mlad, borio se i nije odustajao. Imao sam prilike u trećem setu. Da sam ga osvojio, ne znam da li bi njegovi stav i ponašanje bili isti.

Očekuje mnogo od 18-godišnjeg Alkarasa.

– Rekao sam da može da bude konkurent za grend slem titule, ima igru za tako nešto. Iznenadilo me je to koliko je bio konstantan. Moji riterni su bili duboki, pritisnuo bih ga, ali on je dobro to rješavao. Pogotovo u petom setu, nisam očekivao da toliko podigne nivo. Bio je potpuno drugi igrač, ne znam da li mu je fizio pomogao ili šta se dogodilo, ali bio je kao drugi igrač, zaključio je Cicipas.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve