Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Cicipas nakon preokreta: Drago mi je što sam imao strpljenja

Peti nosilac u Parizu će u sljedećoj rundi ukrstiti rekete sa Pablom Kuevasom, specijalistom za šljaku i trenutno 60. igračem na ATP listi

Stefanos Cicipas uz mnogo muke uspio je da preskoči prvu prepreku na Rolan Garosu – grčki teniser gubio je 2-0 u setovima, ali je na kraju ipak načinio preokret i savladao nezgodnog Đaumea Munara.

Cicipas, Foto: Essentiallysports.com

“Ne znam zašto, ali nisam se osjećao udobno na terenu. Nešto nije bilo kako treba. Uslovi su veoma drugačiji od onih u Hamburgu prošle nedjelje. Iako sam dobro startovao, imao sam osjećaj da sam se isključio tokom drugog seta. Većina mojih udaraca završavala je u autu i ništa nije išlo u moju korist. Ludio sam zbog toga i nisam uspijevao da pronađem rješenja. Osjećao sam da stvari idu nizbrdo, ali mi je drago što sam imao strpljenja. Počeo sam malo više da razmišljam i da se pitam zašto toliko žurim. Mislim da mi je to pomoglo da se repozicioniram i da izgradim novi pristup meču“, rekao je Cicipas i dodao:

“U trećem setu se desio zaokret, osjetio sam da imam šansu da pobijedim. Nisam mislio ni o čemu drugom. Posljednjih nekoliko nedjelja su bile pomalo teške zbog pojednih poraza. Pokušavam da učim iz toga, da rastem, da ih ostavim iza sebe i da nastavim jači“.

Peti nosilac u Parizu će u sljedećoj rundi ukrstiti rekete sa Pablom Kuevasom, specijalistom za šljaku i trenutno 60. igračem na ATP listi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve