Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

CFL: Tivćani zaustavili Budućnost, Jedinstvo pobjeglo iz zone baraža, remi u Beranama

Samo bod za Budućnost na gostovanju Arsenalu, važna pobjeda Jedinstva nad Iskrom, te podjela bodova na utakmici Jezero - Mornar, obilježili su uvodna tri susreta 24. kola Meridianbet Prve CFL

Samo bod za Budućnost na gostovanju Arsenalu, važna pobjeda Jedinstva nad Iskrom, te podjela bodova na utakmici Jezero – Mornar, obilježili su uvodna tri susreta 24. kola Meridianbet Prve CFL.

Budućnost je osvojila samo bod na gostovanju Arsenalu u Radanovićima, a lako je mogla ostati i bez njega. Na kraju je bilo 1:1 (1:1).

Prvu veću šansu vidjeli smo u 19. minutu pred golom Arsenala. Grbić je poslao loptu u prostor ka Sekuliću, on je iz odlične pozicije lijepo šutnuo, ali pored stative. Pet minuta kasnije je pokušao Zoran Petrović, a lopta je završila preko gola.

Domaći su se radovali u 27. minutu. Svemu je prethodio korner koji je izveo Montenegro, potom je lopta išla od glave do glave u šesnaestercu gostiju, probao je da šutne Manojlović, a kako se ispostavilo – bio je to na kraju autogol Zorana Petrovića.

‘Plavi’ su od tada krenuli još ofanzivnije i to im se isplatilo u 43. minutu. Najprije je Zoran Petrović šutirao iskosa, golman Arsenala Nikić odbio je loptu – samo do Sekulića koji je smjestio u mrežu.

U drugom dijelu gledali smo uglavnom inicijativu Arsenala, a Podgoričani su sa druge strane djelovali gotovo bezopasno. Stoga, nakon današnje utakmice, za pobjedom definitivno više mogu da žale Tivćani.

Jedinstvo slavilo i pobjeglo iz zone baraža

Do veoma važne pobjede stigli su danas fudbaleri Jedinstva. Oni su pred svojim navijačima bili bolji od Iskre, rezultatom 2:0 (2:0), te su tako uspjeli da pobjegnu iz zone baraža.

Meč je otvoren prilikom Jankovića u šestom minutu, no golman domaćih Joksimović bio je na visini zadatka. Četiri minuta kasnije, Jedinstvo je stiglo do prednosti – nakon sjajne akcije, koja je počela na sredini terena, između suparničkih defanzivaca se u kaznenom prostoru najbolje snašao Vlaović i pogodio.

Većih uzbuđenja nije bilo do 33. minuta, kada su Bjelopoljci udvostručili vođstvo. Dio ‘zasluge’ za to pripada gostujućim defanzivcima, koji su potpuno zaboravili na Krnića u kaznenom prostoru, a on je to surovo kaznio.

U drugom dijelu utakmice, djelovalo je kako domaći bez većih problema čuvaju prednost, sve do 84. minuta, kada su fudbaleri Iskre smanjili na 2:1 preko Rađena.

Uspavanka uz dvije nule u Beranama

Kakav je meč ispratilo oko 500 navijača u Beranama, teško je da je rezultat na utakmici Jezero – Mornar mogao biti drugačiji do 0:0. Tako je i bilo.

Prvi dio igre uglavnom je djelovao kao fudbalska uspavanka, uz tek nekoliko polušansi pred oba gola.

U nastavku su nešto konkretniji bili Plavljani, djelovalo je kao da više žele pobjedu, a Barani kao da su čuvali bod – do kojeg su na kraju i došli. Mogao je u nadoknadi pobjedu domaćima donijeti Škrijelj, no nije bio najprecizniji.

Rezultati:

Arsenal – Budućnost 1:1 (1:1)

(1:0 – Petrović (autogol) 27’, 1:1 – Sekulić 43’)

Jedinstvo – Iskra 2:1 (2:0)

(1:0 – Vlaović 10’, 2:0 – Krnić 33’, 2:1 – Rađen 84’)

Jezero – Mornar 0:0

Sutjeska – Dečić (18:00)

Petrovac – Rudar (18:00)

Tabela: Sutjeska 44, Budućnost 43, Petrovac 33, Arsenal 33, Dečić 31, Mornar 30, Jedinstvo 29, Jezero 27, Iskra 23, Rudar 20.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve