Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

CFL: Test moći Dečića, psihe Sutjeske, karaktera Podgorice i šampiona

Jedna utakmica u subotu, četiri u tri različita termina u nedjelju takav je raspored 6. kola Telekom 1. CFL, koja je iz nedjelje u nedjelju sve zanimljivija, jer unaprijed upisane pobjede ne postoje. Svako ima svoju računicu i svi se bore za nešto

Jedna utakmica u subotu, četiri u tri različita termina u nedjelju takav je raspored 6. kola Telekom 1. CFL, koja je iz nedjelje u nedjelju sve zanimljivija, jer unaprijed upisane pobjede ne postoje. Svako ima svoju računicu i svi se bore za nešto.

ilustracija

Rundu broj šest otvara utakmica Jezero OFK Titograd u Beranama (subota, 15.30, TV MNE sport). Plavljani su vezali dva poraza poslije dva remija, pa četiri utakmice ne zna za pobjedu, dok “romantičari” još ne znaju za “trojku” u novom prvenstvu (dva remija, tri poraza). Zanimljivo, Jezero nikada nije pobijedilo ili remiziralo sa Titogradom u međusobnim duelima.

A pod Golubinjom će početi prvi nedjeljni meč Rudar dočekuje Budućnost (17.00, TV MNE sport), “rudari” su vezali dva poraza, dok su “plavi” umorni nakon Evrope.

“Teška je utakmica pred nama. Sada, poslije ispadanja od Sarajeva moramo da se koncentrišemo na prvenstvo i da pokažemo kvalitet”, rekao je Miloš Raičković, vezista Budućnosti.
Iskra je poslije startne pobjede u prvenstvu na prethodne četiri utakmice upisala tri remija i poraz, tako da se trijumf protiv Petrovca podrazumijeva (nedjelja, 18.00, TV MNE sport). Ali “nebeskoplavi” su pod moranjem, jer još nijesu slavili u sezoni 2020/21 dva remija, dva poraza.

Svaka utakmica u našem šampionatu je derbi, a jedan od derbija nas čeka u Tuzima neporaženi Dečić (tri pobjede, dva remija) koji je primio samo jedan gol igra protiv prošlogišnjeg vicešampiona Sutjeske (nedjelja, 18.00, TV Arena sport 1) i to će biti veliki ispit i za jedne i za druge. Za Dečić da se vidi koliko stvarno može, a za Sutjesku kako bi ekipa koja je pravljena za titulu zaboravila poraz od Zete i konačno počela da pruža predstave kakve može.

Glavni derbi se igra u Golubovcima probuđena Zeta koja je vezala dvije pobjede dočekuje aktuelnog lidera Podgoricu, ekipu koja igra najbolji fudbal na početku nove zanimljive sezone.

“Apetiti su nam porasli nakon više nego uspješnog starta, ali nam to ništa ne garantuje pred duel sa Zetom. Tako da nema opuštanja. Zeta je loše startovala, ali se digla pobjedama u posljednje vrijeme, tako da će biti teško”, poručio je vezista Podgorice Andrija Kaluđerović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve