Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

CFL: Sutjeska u velikom stilu obezbjedila titulu, Iskra osigurala opstanak

Nikšićani su već u prvom minutu poveli preko Alekse Marušića, a osiguranje je dao Božo Marković u 68. minutu i omogućio plasman Sutjesci za plasman u kvalifikacije Lige šampiona.

Odigrano je pretposljednje kolo Prve Telekom crnogorske fudbalske lige. Sutjeska je osigurala titulu savladavši Grbalj kraj Bistrice 2:0.

Foto: Cdm.me

Nikšićani su već u prvom minutu poveli preko Alekse Marušića, a osiguranje je dao Božo Marković u 68. minutu i omogućio plasman Sutjesci za kvalifikacije Lige šampiona.

Budućnost je poklekla pod pritiskom. Podgoričani su na Gradskom stadionu u Pljevljima remizirali protiv Rudara 2:2. Dejan Boljević je u 19. minutu otvorio Pljevljake. U 52. minutu Rudar poravnava preko Miloša Zečevića, da bi samo minut kasnije “plavi” ponovo zabili preko Dušana Stojiljkovića za 1:2. Rudar se opet trgao i golom Marka Vukovića u 72. minutu ubio sve nade Podgoričana za titulu.

Zeta je  bila na visini zadatka. Golubovčani su savladali Mornar pod Topolicom 0:3, golovima Nikole Krstovića u četvrtom, Nemanje Sekulića u 22.  i Ivana Vukčevića u 78. minutu meča

I Titograd je slavio protiv “fenjeraša”. Romantičari su na Obilića poljani savladali Lovćen 1:3, a golove su postigli Marko Pavićević u 31., Balša Sekulić u 54. i Miloš  Brnović u nadoknadi vremena. Počasni gol za Cetinjane postigao je Marko Đurović u 70. minutu meča.

Iskra je osigurala opstanak. Danilovgrađani su pod Malim brdom srušili Petrovac 0:4. Golove su postigli Miloš Drinčić u 57., Vladislav Rogušić u 73., Luka Pejović u 79. i Darko Nikač u 87. minutu meča.

Foto: Rezultati.com

U pretposljednjem kolu Sutjeska ima 71 bod, šest više od Budućnosti. Zeta je i dalje treća s 58 bodova, dva više od četvoroplasiranog Titograda.

U začelju je sve jasno. Mornar kao posljednje plasirani pada u drugu ligu s 12 bodova, a u baražu su Lovćen s 26 i Rudar s 41. bodom.

Foto: Rezultati.com

U posljednjem kolu koji se igra 25. maja u derbiju kola pod Goricom igraju Budućnost i Sutjeska, Zeta za Evropu dočekuje Lovćen pod Trešnjicom, a Titograd na Starom aerodromu čeka Petrovac.

U posljednja dva duela Grbalj u Radanovićima dočekuje Mornar, a Iskra dočekuje Rudar na stadionu braće Velešević.

Foto: Fscg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve