Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

CFL: Sutjeska osvojila titulu u velikom stilu, Zeta preokretom osigurala Evropu

Šampion Sutjeska je domaće prvenstvo završila s 74 boda i obezbjedila plasman za kvalifikacije Lige šampiona. Devet bodova manje imala je drugoplasirana Budućnost i obezbjedila plasman za kvalifikacije Lige Evrope, kao i trećeplasirana Zeta koja je skupila 61 bod, četiri više od četvoroplasiranog Titograda

Odigrani su svi mečevi posljednjeg 36. kola Prve Telekom crnogorske fudbalske lige. U velikom derbiju kola pod Goricom Sutjeska je savladala Budućnost 0:2.

Foto: Cdm.me

Golove za Nikšićane postigli su Milutin Osmajić u 37. i Luka Merdović u 93. minutu meča. Sutjeska je u prošlom kolu osigurala titulu pobjedivši Grbalj 2:0 kraj Bistrice, dok je Budućnost remizirala protiv Rudara u Pljevljima 2:2.

Zeta je osigurala učešće u Ligi Evrope. Golubovčani su pod Trešnjicom nakon preokreta savladali Lovćen 3:2. Cetinjani su prvi pokazali zube golovima Blaža Igumanovića u 38. i Željka Markovića u 50. minutu meča, da bi Zeta sa dva brza gola Nikole Krstovića u 54. i 57. minutu  poravnala. Totalni preokret napravio je Armin Bošnjak u 85. minutu i na taj način Zeta je osigurala treću poziciju i učešće u kvalifikacije Lige Evrope naredne sezone.

Titograd nije briljirao na Starom aerodromu. “Romantičari” su remizirali protiv Petrovca 1:1. Boris Kopitović je golom u 73. minutu otvorio Titograd, da bi oni šest minuta kasnije poravnali preko Zorana Petrovića.

Iskra je upisala i četvrtu pobjedu u nizu. Danilovgrađani su na stadionu Braće Velešević savladali Rudar s ubjedljivih 5:1. Darko Nikac je napravio het-trik golovima u 16. i 21. i 65. minutu, a upisali su se i Goran Burzanović u 27. i Miloš Lakić u 31. minutu meča. Počasni pogodak za Pljevljake postigao je Ivan Racković u 89. minutu.

I Grbalj je bez problema slavio u Radanovićima protiv Mornara 4:0. Golove su postigli Marko Đukanović u 45., Dejan Perović u 62. i Vladan Kordić u 67. i 76. minutu meča.

Foto: Rezultati.com

Šampion Sutjeska je domaće prvenstvo završila s 74 boda i obezbjedila plasman za kvalifikacije Lige šampiona. Devet bodova manje imala je drugoplasirana Budućnost i obezbjedila plasman za kvalifikacije Lige Evrope, kao i trećeplasirana Zeta koja je skupila 61 bod, četiri više od četvoroplasiranog Titograda.

Iskra se s četiri uzastopne pobjede podigla na petu poziciju s 50 bodova i dva boda viška u odnosu na šetoplasirani Grbalj i tri više od sedmoplasiranog Petrovca.

Na začelju, posljednjeplasirani Mornar je odavno zaradio kartu za drugu ligu s osvojenih 12 bodova, a u baražu za opstanak su devetoplasirani Lovćen s 26 i osmoplasirani Rudar s 41. bodom.

Foto: Rezultati.com

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve