Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

CFL: Remi Rudara i Mornara, Jezero deklasiralo Podgoricu – 4:0

Snijeg u Pljevljima nije dozvolio da se fudbal igra pod Golubinjom, nego je Rudar na kampu Fudbalskog saveza Crne Gore ugostio Mornar

Odnos Rudara i Mornara na tabeli ostao je isti nakon međusobnog duela koji je završen bez pobjednika i golova u 24. kolu Telekom 1. CFL.

Malo dobre igre, još manje šansi i situacija iz kojih je nešto moglo da se desi. Barani su bili agiliniji, ali ne toliko da bi meč riješili u svoju korist.

Tako je prvoligaš sa sjevera ostao sedmi u elitnom karavanu, a tim sa Jadrana šesti, sa bodom prednosti (30:29).

Snijeg u Pljevljima nije dozvolio da se fudbal igra pod Golubinjom, nego je Rudar na kampu Fudbalskog saveza Crne Gore ugostio Mornar.

Teren u Podgorici bio je bolje pripremljen, ali su uslovi bili daleko od idealnih – duvao je jak vjetar koji je, doduše, od starta išao na ruku Baranima.

Izabranici Andrije Delibašića vratili su protivnika duboko na svoju polovinu, a prvi put su zaprijetili u šestom minutu iz prekida. Slobodan udarac izveo je Sekulović koji je šutirao po redini gola, mada neprecizno – iznad prečke.

Gosti su imali inicijativu i tražili načina da povedu do odmora. Par obećavajućih situacija Mornara je propalo, a u 29. minutu je Sekulović ponovo oprobao udarac.

Rudar nije imao igru prema naprijed, gotovo da nije prelazio liniju koja razdvaja igralište i bio je bezopasan po mrežu Vukčevića.

Pljevljaci nisu imali osmišjenih akcija, a nešto su mogli da urade samo iz magnovenja. Tako se Bojoviću otvorila mogućnost da kazni grešku, ali nije reagovao najbolje i dao je prostora protivničkim defanzivcima da se snađu prilikom intervencije.

Oba trenera su do odmora napravili po jednu prinudnu izmjenu – iz ekipe Mornara izašao je lijevi bek Seratlić, a kormilar nominalnog domaćina Rade Petrović izveo je ofanzivca Živkovića.

U nastavku su rivali zamijenili strane – i sada je prvoligaš sa sjevara imao vjetar u leđa.

Trudili su se Pljevljaci da ostvare prevlast na sredini i dođu do prilike za vođstvo. Nije išlo…

Malo toga konkretnog viđeno je sa obje strane. Ipak, monotoniju je u 57. minutu razbio Cvijović koji je utrčao u kazneni prostor nakon dodavanja Ćetkovića, ali je Banović spriječio promjenu rezultata – blokom lopte u korner.

Barani su djelovali konkretnije, bili bliži pogotku, ali Rudar, ako nije mogao ništa u navali – makar je održao nulu.

Vrijeme je curilo, utakmica se svela na ,,mrvljenje“ između šesnaesteraca, a nije bilo ni grubih kikseva koji bi mogli da okrenu meč na nečiju stranu.

Malo toga pravog dešavalo se u opasnim zonama, a samim tim smanjena je bila vjerovatnoća da se duel završi bilo kako osim – 0:0.

Po bod za svakoga. Ista meta, isto odstojane, s tim što akteri susreta na Starom aerodromu nakon 24. kola osjećaju blizinu Jezera.

Rudar je na ,,plus četiri“ u odnosu na baraž, a Mornar ima pet bodova više od Plavljana koji su deklasirali Podgoricu u derbiju začelja 4:0.

Momci Mladena Lambulića pružili su ponajbolju partiju od početka sezone i pojačali vjeru u opstanak.

Jezero je protiv Lješkopoljaca vodilo 2:0 na poluvremenu, a u nastavku je uvećalo pobjedu.

Golove su postigli Adžović u 13, Rodrigo u 36, Vasilije Radenović u 58, a goleadu je zaključio Redžepagić u 89. minutu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve