Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

CFL: Dečić prekinuo niz poraza, Rudar tone, podjela bodova u Beranama

Dečić je slavio protiv Rudara (1:0), dok su Jezero i Petrovac podijelili bodove (1:1)

Trijumfom Dečića i remijem u Beranama počelo je 23. kolo Meridianbet Prve CFL. Podsjetimo, u ostatku dana slijede još tri susreta, među kojima i veliki derbi pod Goricom, između Budućnosti i Sutjeske (18:00).

Dečić je slavio protiv Rudara (1:0), dok su Jezero i Petrovac podijelili bodove (1:1).

Tuzani najzad slavili, Rudar prikovan za dno

Nakon tri uzastopna poraza, ekipa iz Tuzi došla je do prvog trijumfa, a ujedno i prvih bodova tokom proljeća, i to protiv ekipe Rudara, uz rezultat 1:0 (0:0). Pljevljaci su tako ostali prikovani za dno tabele.

Na Ćemovskom polju počelo je inicijativom gostiju, koji su u uvodnih 20 minuta imali dvije velike šanse – prvo je pokušao Talović, a potom Pejović. Do kraja prvog poluvremena nije bilo uzbuđenja, pri čemu su Tuzani imali posjed, ali nijesu mogli do ozbiljnije šanse.

U drugom dijelu gledali smo nešto uzbudljiviji meč, pa iz takve igre ni gol nije mogao izostati. Nakon sjajne akcije Tuzana u 70. minutu, koju je povukao Božović, prvo je Ljuljđuraj odlično šutnuo sa 17 metara, ali je Muminović odbranio. No, na odbitak je natrčao Iljir Camaj i smjestio loptu u mrežu.

To je, kako se ispostavilo, bio i trenutak u kojem je odlučen današnji meč.

Remi u Beranama, oba gola pala nakon prekida

Uz dva pogotka nakon prekida, Jezero i Petrovac podijelili su bodove u Beranama – 1:1 (1:0).

Meč je otvoren šansom Toškovića, potom je Petrovac imao dvije poluprilike, a nakon toga su domaći poveli. U toku je bio 28. minut – asistirao je Kojašević iz kornera, a Pajović glavom poslao loptu u mrežu, pri čemu nije baš najbolje reagovala odbrana gostiju.

Od tada su inicijativu polako počeli da preuzimaju igrači ekipe sa primorja, što im se i isplatilo u uvodnim momentima nastavka. Naime, u 49. minutu, golmana Plavljana Kastratovića savladao je Aldin Adžović, i to iz slobodnog udarca.

Ređale su se nakon toga prilike pred golom gostiju, Plavljani su do novog vođstva mogli iz izglednih šansi Škrijelja i Kontića, ali rezultat se nije mijenjao.

Rezultati:

Jezero – Petrovac 1:1 (1:0)

(1:0 – Pajović 28’, 1:1 – Adžović 49’)

Dečić – Rudar 1:0 (0:0)

(1:0 – Camaj 70’)

Iskra – Arsenal (16:00)

Mornar – Jedinstvo (17:00)

Budućnost – Sutjeska (18:00)

Tabela: Sutjeska 43, Budućnost 41, Petrovac 33, Dečić 31, Arsenal 30, Jedinstvo 26, Mornar 26, Jezero 26, Iskra 23, Rudar 20.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve