Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Cetinjani ispunili zacrtano: Uspješna sezona Lovćena i pored velikih problema

Izabranici Petra Jovanovića su doživjeli tri ubjedljiva poraza od Podgoričana, u polufinalu Kupa (130:93) i plej-ofa (103:73, 99:77), ali to nije pokvarilo pozitivan utisak o sezoni

S obzirom na to da su za rivala u polufinalu Kupa Crne Gore i plejofa domaćeg prvenstva imali najbolji tim u državi Budućnost, bilo je nerealno da košarkaši Lovćena mogu da gaje ambicije da se nađu u samoj završnici ova dva takmičenja.

Izabranici Petra Jovanovića su doživjeli tri ubjedljiva poraza od Podgoričana, u polufinalu Kupa (130:93) i plej-ofa (103:73, 99:77), ali to nije pokvarilo pozitivan utisak o sezoni…

– Imali smo uspješnu sezonu, naše ciljeve smo ostvarili, a to je da izborimo plasman u ABA 2 ligu, plasman u polufinale Kupa i prvenstva. Mislim da je Lovćen ove sezone napravio dobar posao, ističe Petar Jovanović, uz osvrt na mečeve protiv Budućnosti:

– U sva tri meča smo bili u igri do pred kraj treće četvrtine, kada je do izražaja došao naš skraćeni roster u odnosu na Budućnost, koja je, ipak, kvalitetnija od nas. Samo smatram da je razlika na kraju utakmica bila nerealno veća od odnoga što se vidjelo tokom mečeva, dodao je trener Cetinjana.

Iza Lovćena je težak period, koji je počeo krajem prošle sezone, odlaskom sponzora i velikog broja igrača kako iz seniorskog tako i iz juniorskog pogona.

– Postavljalo se pitanje da li će se Lovćen uopšte takmičiti i predviđano mu je da će klub velike tradicije izgubiti mjesto i pozicije kako u domaćem tako i u regionalnom takmičenju. Ali Lovćen ne bi bio Lovćen, da na sreću naših navijača i Cetinja, a nažalost mnogih dušebrižnika uprava kluba sa lokalnom samoupravom je našla rješenje, ističe Jovanović.

Kašnjenje sa priprema i sa sastavljenjem tima, uzrokovalo je slabiji početak sezone.

– S obzirom na ta dešavanja u toku ljeta, krenuli smo dosta kasnije sa formiranjem tima i sa pripremama u odnosu na naše konkurente. Kasnila su nam i inostrana pojačanja, tako da s obzirom na sve to malo smo ,,sporije” ušli u prvenstvo, Treba napomenuti i problem sa koronom, kao i sa rasporedom koji nam nije u startu išao naruku smo otvorili lošije prvenstvo. Ti problemi su bili vidljivi i tokom turnira ABA 2 lige gdje smo na prva dva turnira igrali bez prvog plejmejkera Mašana Vrbice, uz to i veliki nedostatak sreće ostali smo ”kratki” jednu pobjedu za plasman u plej-of ABA 2 lige, koji mislim da smo kvalitetom u potpunosti zaslužili.

Lovćen je takmičenje u ABA 2 ligi završio na 12. mjestu, u zoni baraža za opstanak, sa pet pobjeda i osam poraza, pobjedom manje od zone plej-ofa.

– Format ABA 2 lige po meni nije Lovćenu išao naruku i Lovćen je najveći gubitnik toga, jer mi smo imali najveću podršku navijača i oni su razlog što je Lovćen godinama unazad bolji barem 20 odsto na domaćem terenu uz vjerne navijače, koji su nam uvijek bili šesti igrač i pokretačka snaga. Nadam se zbog Cetinja i svih navijača, da će se sljedeća sezona igrati u normalnom formatu i da će uz navijače i domaći teren Lovćen napravit novi iskorak u odnosu na proteklu godinu, zaključio je Jovanović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve