Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ceremonija u prijestonici: Prlja sportista godine na Cetinju

Na ceremoniji dodjele priznanja najboljima u sportu u prijestonici za 2020. godinu, Rukometni klub Lovćen proglašen je za najbolju sportsku organizaciju, a njegovi Duško Milić i Ratko Marković za najboljeg trenera, odnosno za najboljeg sportskog radnika Cetinja u prošloj godini

Višestruki prvak Crne Gore i reprezentativac Nikola Prlja, iz Kik boks kluba Lovćen, najbolji je sportista Cetinja za 2020. godinu, dok je najbolji mladi sportista Darko Pejović iz Rukometnog kluba Lovćen.

Na ceremoniji dodjele priznanja najboljima u sportu u prijestonici za 2020. godinu, Rukometni klub Lovćen proglašen je za najbolju sportsku organizaciju, a njegovi Duško Milić i Ratko Marković za najboljeg trenera, odnosno za najboljeg sportskog radnika Cetinja u prošloj godini.

Odluku o nagrađenima donijela je petočlana komisija, koja je odlučila i da je stonoteniser Filip Radović najbolji profesionalni sportista u inostranstvu, dok je Zoran Roganović najbolji profesionalni trener u inostranstvu.

U kategoriji najperspektivniji mladi sportista u 2020. godini dodijeljena su priznanja Eleni Kršić i Sergeju Martinoviću iz Atletskog kluba Lovćen, Igoru Mrvaljeviću iz Rukometnog kluba Lovćen, Uni Špadijer iz Džudo kluba Crnogorac i Pavlu Vušuroviću iz Kik boks kluba Lovćen.

Za doprinos razvoju amaterskog sporta nagrađeni su prvak Crne Gore u bodibildingu Aleksandar Rakočević, reprezentativac Crne Gore u kik boksu Ilija Perović i predsjednik Sportsko-planinarskog kluba Soko Dušan Kaluđerović.

Čestitajući nagrađenima, gradonačelnik Aleksandar Kašćelan rekao je da je prethodna godina zbog korona virusa bila izazovna u svim sferama života, što se odrazilo i na sport.

– Godina za nama bila je i finansijski teška kako za profesionalne, tako i za amaterske klubove. Bez obzira na loše okolnosti u kojima se našao svjetski, nacionalni i sport u lokalnim sredinama, i u 2020. godini cetinjski sportisti ostvarili su rezultate vrijedne poštovanja, rekao je Kašćelan, izdvojivši uspjehe mladih sportista koji su “budućnost ne samo cetinjskog, nego i crnogorskog sporta.

– Ohrabrujem ih da nastave vrijedno da treniraju, da rade na sebi i svom obrazovanju, da se ugledaju na starije kolege jer vjerujem da je to jedini put do uspjeha. Uostalom to svojim primjerom pokazuju brojne generacije cetinjskih sportista koji su ostvarivali nacionalne i svjetske uspjehe trenirajući često u skromnim uslovima, ali uvijek ostavljajući srce na terenu s ubjeđenjem da čine dobro svome klubu, gradu i državi, dodao je Kašćelan.

On je kazao da je sportska istorija Cetinja ”jedan je on najljepših i najdragocjenijih motiva u čitanci kulturno-istorijskog nasljeđa Crne Gore”, koja se uspjesima danas nagrađenih dodatno unapređuje.

– Zato je obaveza svih nas – sportista, klubova, lokalne uprave, škola, medija da koliko možemo čuvamo to nasljeđe i jednako tome, svako u svom domenu, doprinosimo, rekao je Kašćelan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve