Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Čelebić: Podgorica je klub koji raste iz dana u dan

Podgorica je u aktuelnoj sezoni potpisala najveći rezultat u kratkoročnoj istoriji plasmanom u polufinale Kupa

Tokom sezone 2016/2017. su bili dominantni u Trećoj ligi (Srednja regija) i obezbijedili su plasman u Drugu ligu. U sezoni 2017/2018. su igrali baraž za Telekom 1. CFL, takmičarska godina 2018/2019. je ispisala istorijski plasman u elitu, a sada je ljestvica podignuta…

Čelebić, Foto: Standard.co.me

Podgorica je u aktuelnoj sezoni potpisala najveći rezultat u kratkoročnoj istoriji plasmanom u polufinale Kupa.

“Osjećaj je odličan”, rekao je za Dnevne novine kapiten Nikola Čelebić nakon što su “žuti” eliminisali Iskru ukupnim rezultatom 1:1 (0:0 u Lješkopolju, 1:1 u Golubovcima gdje je Iskra igrala kao domaćin).

“Odigrali smo dobru utakmicu, bilo je šansi i na jednoj i na drugoj strani. Međutim, kada se sve podvuče, mislim da smo zasluženo prošli dalje”, poručio je lijevi bek.

Klub je osnovan 2016. kao Mladost Lješkopolje, kvalitetnim i sistemskim radom se izborio za svoje mjesto pod našim fudbalskim suncem, ali sadašnja Podgorica se neće zaustaviti na tome.

“Podgorica je klub koji raste iz dana u dan, ali ima tu još prostora za napredak. Kada pogledamo koliko klub postoji, jasno je sa koliko se organizacije i pažnje vodi Podgorica. Ne želi se uspjeh preko noći, ne postoje bolesne ambicije”, govori nam eks igrač Petrovca, BSK Borče, Budućnosti, Bokelja, Radnika iz Bijeljine i Grblja…

“Podgorica želi da postane redovan učesnik evropskih takmičenja i na pravom je putu”

Pored Podgorice, u polufinalu Kupa su još dvostruki osvajač Budućnost (2013, 2019), te Petrovac (2009) i Sutjeska (2017) koji su se peharu masovnijeg takmičenja radovali jednom.

“Možemo da se nosimo sa svima. Ni sa jednom ekipom, osim Budućnosti, nemamo negativan skor. Sutjesku smo pobijedili jednom, drugi put nam je pobjeda izmakla u 96. minutu. Slična situacija je i sa Petrovcem. Tako da, ako gledamo sa te strane, imamo ravnopravne šanse za odlazak do samog kraja”, jasan je Čelebić.

Pored Kupa, tim iz Lješkopolja je i u prvoligaškom karavanu ostavio odličan utisak “žuti” su u debitanskoj sezoni u eliti tokom jeseni osvojili 26 bodova na 19 utakmica.

“Kada pogledam stanje na tabeli, kada se prisjetim svih utakmica, mislim da smo morali da imamo više četiri ili pet bodova. Ispustili smo bodove u nekim utakmicama gdje nismo trebali”.

Učenici Vojislava Pejovića mogu da maštaju o Evropi, jer im nije daleka ni kroz prvenstvo, ni kroz Kup…

“Iskreno, na početku sezone cilj je bio opstanak, ali smo otišli korak dalje. Sada su ambicije porasle nama igračima, tako da se nikada ne zna što se tiče Evrope. Ako budemo napredovali i nastavili u istom ritmu, možda uspijemo da izborimo Evropu”, podvukao je Nikola Čelebić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve