Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Čeka se novi termin za meč Budućnosti i Cedevita Olimpije: Odlaganje kad mu vrijeme nije

Budućnost će morati da nadoknadi i mečeve sa Igokeom (6. kolo) i Zadrom (7. kolo), koji su, takođe, odloženi zbog korona virusa. Podgoričani će, tako, čekati novu priliku da se revanširaju Cedevita Olimpiji za dva poraza u januaru, po jedan u Evrokupu i ABA lige

Ništa od groznice subotnje večeri derbi 18. kola regionalne košarkaške lige između Budućnost Volija i Cedevita Olimpije je odložen, zbog zabilježenih slučajeva korona virusa u slovenačkom klubu.

Vijest o odlaganju su u podgoričkom klubu imali u petak rano ujutru, a potvrda iz ABA lige je stigla u minut do 11 sati. Meč u ”Morači” je trebao da se odigra večeras od 21 čas.

Vrlo je moguće da će taj meč biti odigran u martu, kada se između dva tima igra i duel posljednjeg kola grupe G Top 16 faze Evrokupa. Iz ABA lige je saopšteno da će novi datum odigravanja saopštiti ”što je prije moguće”.

Budućnost će morati da nadoknadi i mečeve sa Igokeom (6. kolo) i Zadrom (7. kolo), koji su, takođe, odloženi zbog korona virusa.

Podgoričani će, tako, čekati novu priliku da se revanširaju Cedevita Olimpiji za dva poraza u januaru, po jedan u Evrokupu i ABA ligi.

Ostaće dilema u kojem igračkom raspoloženju bi Podgoričani dočekali velikog rivala za vrh tabele. Da li na krilima pobjede protiv FMP Zeleznika u ABA ligi (pobjeda od 99:88), na debiju novog trenera Dejana Milojevića, ili, pak, sa sjećanjem na poraz od Virtusa u ”Morači” (99:89), u meču u kojem ”plavi”, realno, nijesu bili favorit.

Da su drugačije okolnosti, odlaganje meča sa Cedevita Olimpijom bi omogućilo Milojeviću da ima više vremena za rad sa ekipom, koja treba da usvoji njegovi filozofiju igre. Međutim, zbog kvalifikacija za Eurobasket će ne samo biti odsutni crnogorski reprezentativci, već i Milojević, koje je dio stručnog štaba selekcije Srbije. Milojević će, uz to, biće šef stručnog štaba ”orlova” na meču sa Gruzijom u ”balonu” u Tbilisiju.

Ta utakmica na programu je 19. februara, a Milojević će biti na klupi umjesto selektora Igora Kokoškova, koji u Evroligi tog dana ima obaveze sa Fenerbahčeom. Kokoškov će biti na okupljanju 15. februara u Beogradu, odradiće trening sa ekipom, ali mu turski klub nije dozvolio da putuje na prvi meč u Gruziju. On će se ekipi priključiti nakon obaveza sa Fenerom i vodiće Srbiju protiv Švajcarske, u drugom meču u ”balonu”, 21. februara.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve