Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Čeferin: Ne isključujem mogućnost regionalne lige, ali je to visokorizičan posao

Upitan je Čeferin i o mogućnosti da se u doglednoj budućnosti osnuje regionalna liga na ovim prostorima, na području nekadašnje države

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin je u petak u Beogradu komentarisao neke od aktualnih fudbalskih tema, a osvrnuo se i na proširenje koje će se dogoditi na Svjetskom prvenstvu.

„To nije naš problem, već problem Međunarodne fudbalske organizacije. Ipak, lično mislim da će povećavanjem broja ekipa uporedo doći i do pada kvaliteta. Povećaće se broj nezanimljivih i manje kvalitetnih utakmica. Evropska prvenstva su drugačiji primjer i zato je Euro kvalitetnije takmičenje od Svetskog prvenstva“, izjavio je Čeferin i kratko se vratio na turnir u Kataru gdje je prekinut niz dominacije evropskih reprezentacija.

„Istina je, ovo je prvi put nakon 2002. godine da je svjetski prvak postala neevropska reprezentacija, ali opet su ovdašnje selekcije dominirale na turniru. I ranije je bilo jasno da samo Brazil i Argentina mogu kvalitetom da konkurišu Evropljanima.“

Upitan je Čeferin i o mogućnosti da se u doglednoj budućnosti osnuje regionalna liga na ovim prostorima, na području nekadašnje države.

„Ne isključujem takvu mogućnost, ali i dalje je u pitanju visokorizični posao,“ rekao je Čeferin.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve