Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Čeferin nakon odlaganja EP: Zdravlje je prioritet

Evropska kuća fudbala danas je na video konferenciji prolongirala početak prvenstva kontinenta za 12 mjeseci zbog pandemije korona virusa u svijetu

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin rekao je da je u ovom trenutku zdravlje prioritet.

Čeferin, Foto: Arhiva

Evropska kuća fudbala danas je na video konferenciji prolongirala početak prvenstva kontinenta za 12 mjeseci zbog pandemije korona virusa u svijetu.

“Zdravlje navijača, osoblja i igrača mora da bude naš glavni prioritet, i u tom duhu, UEFA je osmislila brojne opcije da bi takmičenja mogla da završe sezonu bezbjedno i ponosan san na reakciju svojih kolega širom Evrope. Postoji pravi duh saradnje, svi su shvatili da moraju da žrtvuju nešto da bismo postigli najbolji rezultat”, rekao je Čeferin.

Sve odluke donijete su i zbog očuvanja evropskog fudbala kao jedne cjeline.

“Pomjeranje Evropskog prvenstva predstavlja veliki trošak za UEFA, ali ćemo dati sve od sebe da finansiranje razvoja fudbala u 55 zemalja ne bude pogođeno. Svrha je iznad profita i to je princip koji nas je vodio u odluci za dobro evropskog fudbala kao cjeline. Pokazali smo da smo odgovorni lideri, pokazali smo solidarnost i jedinstvo, da je svrha iznad profita i to smo postigli sada”, dodao je Čeferin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve