Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Čeferin: Kraj evropske sezone tokom ljeta

Fudbalska sezona u Evropi najvjerovatnije biće završena tokom ljeta, ali gotovo sigurno sve utakmice biće odigrane bez publike, kazao je predsjednik Evropske fudbalske asocijacije Aleksander Čeferin

Fudbalska sezona u Evropi najvjerovatnije biće završena tokom ljeta, ali gotovo sigurno sve utakmice biće odigrane bez publike, kazao je predsjednik Evropske fudbalske asocijacije Aleksander Čeferin.

Foto: Siol.net

On je naglasio da nije popularno igrati pred praznim tribinama, navodeći da je ali bolje sezonu završiti tako, nego nikako.

“Primarni cilj je zdravlje navijača, uprave i igrača, tako da će se gotovo sigurno sezone nastaviti pred praznim tribinama na stadionima. U tako teškim trenucima nastavak takmičenja ljudima bi donio neko zadovoljstvo, iako bi utakmice gledali samo putem TV prijemnika”, rekao je Čeferin.

Prema njegovim riječima, ekonomska šteta klubovima bila bi nezamisliva, ukoliko se sezone ne bi završile.

“Čekamo dozvolu vlasti i nadležnih zdravstvenih institucija da utakmice igramo bez prisustva publike. To nije dobro, ali je bolje nego ne završiti sezonu”, rekao je Čeferin.

On vjeruje da će se sezona okončati u avgustu i da će naredna odmah potom startovati.

“Nadam se i da će UEFA Liga nacija početi u prvobitno zakazanom terminu, u septembru, kao i da će se sva reprezentativna takmičenja moći igrati u tom mjesecu”, rekao je Čeferin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve