Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Čeferin: Evropa i Južna Amerika će bojkotovati SP na dvije godine

Selekcije iz Evrope i Južne Amerike mogle bi da bojkotuju eventualno Svjetsko prvenstvo na svake dvije godine, poslije takve ideje FIFA, izjavio je predsjednik UEFA, Aleksander Čeferin

Selekcije iz Evrope i Južne Amerike mogle bi da bojkotuju eventualno Svjetsko prvenstvo na svake dvije godine, poslije takve ideje FIFA, izjavio je predsjednik UEFA, Aleksander Čeferin.

„Mondijal na svake dvije godine bi ubio fudbal“, rekao je Slovenac za „Tajms“, a zatim kritikovao čelne ljude FIFA, koji su svoje izrazili svoje namjere, bez prethodnih konsultacija sa Evropskom kućom fudbala.

Na pitanje kako bi se UEFA mogla usprotiviti ideji FIFA, Čeferin je rekao:

„Možda odlučimo da ne učestvujemo“.

U ovom trenutku međunarodna fudbalska federacija proučava eventualni novi format po želji Fudbalskog saveza Saudijske Arabije.

U isto vrijeme usprotivila se i Unija Evropskih fudbalskih federacija:

„Fudbalski savezi Evrope protive se takvim planovima, koji bi nanijeli ogromnu štetu domaćim prvenstvima, koja su temelj fudbalske industrije. Nova takmičenja, obnovljena ili proširena na klupskom i reprezentativnom planu nijesu rješenje za trenutne probleme naše igre u već zagušenom kalendaru“, napisala je organizacija.

Predsjednik FIFA Đani Infantino rekao je u srijedu da postoji previše „besmislenih međunarodnih igara“ i da je takav sistem nezdrav za sport, dodajući da će novi kalendar za fudbalska takmičenja vjerovatno biti uveden do kraja 2024. godine, kada završi trenutni ciklus.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve