Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Čeferin: Englezi se uvijek na nešto žale, i u Azerbejdžanu žive ljudi

Mnogo je kontroverzi prethodilo finalu Lige Evrope, od toga da igrač Arsenala Henrik Mekhitarijan zbog političkih razloga nije uopšte doputovao u Azerbejdžan, pa do toga da je dosta mjesta na stadionu ostalo prazno

Finale Evropske lige se igralo u prijestonici Azerbejdžana, Bakuu, a sastali su se Arsenal i Čelsi.

Foto: Sportsport.ba

Mnogo je kontroverzi prethodilo ovom meču, od toga da igrač Arsenala Henrik Mekhitarijan zbog političkih razloga nije uopšte doputovao u Azerbejdžan, pa do toga da je dosta mjesta na stadionu ostalo prazno.

Direktor Arsenala, Vinai Venkatešam, javno je osudio situaciju, opisujući je kao “neprihvatljivu” i dodajući:

“Ne osjećamo da Mekhitarijan može putovati i to je izuzetno tužno. Ne dobijate često šansu da igrate u velikim evropskim finalima, a Mekhitarijanu je to pravo oduzeto.”

Predsjednik UEFA-e, Aleksander Čeferin izjavio je kako je popularnost engleskih klubova u opadanju zbog njihovih pritužbi na to što se finale Lige Evrope igralo u Azerbejdžanu.

“Kad god imamo engleske klubove, imamo pritužbe. Ne možete si time pomoći svojom popularnošću u evropskom fudbalu”.

“Ako me neko pita zašto smo igrali u Bakuu, rekao bih: Tamo žive ljudi, tamo žive homosapiensi. Da imamo dva azerbejdžanska tima koji igraju u Londonu, nitko se ne bi žalio. Došli bi igrati bez problema”.

“Odlučili smo prije godinu i po da igramo u Bakuu na modernom stadionu koji ima kapacitet od 70.000 mjesta. Mislim da je samo jedan stadion u Engleskoj veći”.

“Morali su gledati utakmicu u 23 sata zbog vremenske razlike, ali niko se nije požalio”, rekao je Čeferin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve