Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Cedevita predlaže “deklaraciju”: Budućnost i Zvezda će igrati van Podgorice i Beograda?

U deklaraciji se zahtijeva da se u naredne dvije sezone utakmice Crvene zvezde i Budućnosti igraju minimalno 400 kilometara od mjesta u kojem su ova dva kluba registrovana i bez prisustva publike

Sjutra će se u Zagrebu održati Skupština regionalane ABA lige na kojoj će učestvovati svi klubovi, članovi ovog takmičenja.

Foto: Budućnost Voli

Nakon dobro poznatih incidenata i dešavanja u finalu između Budućnosti i Crvene zvezde neki klubovi bi željeli da donesu odluke koje bi spriječile takve događaje u budućem periodu.

Tako je navodno Cedevita pripremila “deklaraciju” u kojoj se između ostalog pozivaju svi klubovi da se “ograde od načina navijanja i organizacije utakmica prikazanih u finalnoj seriji koje ni na koji način nijesu bile u sportskom duhu niti su odražavale osnovne postulate na kojima počiva ABA liga, prvenstveno na fer-pleju i nultoj stopi tolerancije na nasilje”.

Pored ovoga, u deklaraciji se zahtijeva da se u naredne dvije sezone utakmice Crvene zvezde i Budućnosti igraju minimalno 400 kilometara od mjesta u kojem su ova dva kluba registrovana i bez prisustva publike.

Tek će biti poznato da li će klubovi uopšte podržati ovu “deklaraciju”, o kojoj bi se nakon toga raspravljalo na Skupštini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve