Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Cedevita Olimpija izborila majstoricu, Partizan očajan u Stožicama

Ljubljančani su u Stožicama slavili sa 95:83 (29:26, 22:15, 22:19, 22:23) i punom mjerom se revanširali Partizanu za poraz u Beogradu.

Košarkaši Cedevita Olimpije pobijedili su Partizan večeras u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Admiralbet ABA lige i izborili majstoricu u Beogradu.

Ljubljančani su u Stožicama slavili sa 95:83 (29:26, 22:15, 22:19, 22:23) i punom mjerom se revanširali Partizanu za poraz u Beogradu.

Iako je Cedevita Olimpija na kraju došla do ubjedljive pobjede obje ekipe su tokom cijelog meča oscilirale u igri, ali su padovi u igri gostiju bili daleko izraženiji, što je domaćin iskoristio i pobijedio.

Partizan je prvi stigao do osjetnijeg vođstva, pošto je na isteku sedmog minuta igre bilo 21:13, ali je nakon toga Cedevita Olimpija napravila seriju 16:2.

Partizan je ponovo bolje otvorio drugu četvrtinu i preokrenuo rezultat za vođstvo 35:31, ali je nakon 33:37, ispostavilo se to bilo posljednje vođstvo crno-bijelih na utakmici. Partizan je u posljednjih šest minuta druge četvrtine postigao samo četiri poena, primio 16 i već na poluvremenu je sve mirisalo na majstoricu.

I treću četvrtinu je odlično otvorio Partizan , i za manje od četiri minuta igre istopio prdnost domaćina (53:51). Imao je nakon toga Zek Ledej šut za izjednačenje, nije pogodio, ali jeste trojku Edo Murić i nakon toga izabranici Željka Obradovića su “nestali” sa parketa.

Cedevita Olimpija je u posljednjoj četvrtini rutinski održavala stečenu prednost i zasluženo slavila protiv favorizovanog rivala koji je gotovo cijelu utakmicu odigrao bez odbrane i primio skoro 100 poena.

Vjerovanto najbolju utakmicu u dresu Cedevita Olimpije odigrao je večeras Kevin Farel koji je postigao 21 poen, ali imao i osam skokova i sedam asistencija, za indeks korisnosti 36. Zoran Dragić je postigao 12 poena, dok su po 10 ubacili Alen Omić i Edo Murić.

U timu Partizana najefikasniji je bio kapiten Kevin Panter sa 24 poena, ali je imao i sedam promašaja od 10 šuteva za tri poena. Dante Egzum je psotigao 16 poena, Džejms Naneli je sjajno otvorio utakmicu i u prvih pet minuta ubaci tri trojke, ali je nakon toga se utopio u sivilo svoje ekipe.

Majstorica polufinala plej-ofa Partizan – Cedevita igra se 6. juna u Beogradu, vjerovatno ponovo u beogradskoj Areni. Prvi finalista je Crvena zvezda koja je ubjedljivo izbacila Budućnost Voli.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve