Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Cedevita mini Kup: Jadranaši osvojili zlato drugu godinu zaredom

Vođeni trenerima Dušanom Ivanovskim i Srđanom Lazarevićem odlična igra Novljana nije izostala, pa su tako postigli ukupno 87, a primili samo sedam golova

Vaterpolisti Jadrana Carine, 2007. godište i mlađi, drugu godinu zaredom osvajači su “Cedevita mini Kupa” čiji domaćin je Korčula. Takmičenje se održava u sjećanju na rano preminulog vaterpolistu Juga Kalogjeru.

Jadran, Foto: Radiojadran.com

Vođeni trenerima Dušanom Ivanovskim i Srđanom Lazarevićem odlična igra Novljana nije izostala, pa su tako postigli ukupno 87, a primili samo sedam golova.

Najbolji strijelac i igrač trunira je Jadranaš Danilo Stupar, a najbolji golman njegov timski drugar Aleksa Mandić.

Trener Dušan Ivanovski kazao je da su Jadranaši sve četiri utakmice odigrali na visokom nivou i bili vrlo ubjedljivi protiv svojih protivnika.

Foto: Radiojadran.com

“Posebno sam zadovoljan što smo u mogućnosti da napravimo dvije podjednake postavke i da sve četiri četvrtine držimo visok ritam igre”, istakao je Ivanovski i dodao da je napad funkcionisao odlično.

Jadranaši su u svim utakmicama imali veliki broj strijelaca.

“A prosječno smo primali manje od dva gola po meču, što je zaista impresivno”, zaključio je Ivanovski.

Drugo mjesto pripalo je Mornaru iz Splita, trećeplasirana je ekipa dubrovačkog Juga, a četvrto mjesto zauzeli su Budvani. Kotorski Primorac takmičenje je završio peti, za njim slijede KPK Korčula, VK Cavtat i VK Galeb Makarska.

Tok takmičenja ekipe Jadrana: Jadranaši su u prvom kolu bili brilijantni protiv VK Budva 23:3 ( 6:1; 6:0; 6:0; 5:2). Od prve četvrtine mlade nade sa Škvera nametnule su svoj ritam igre. Danilo Stupar i Strahinja Gojković postigli su po 7 golova, Đorđe Koprivica upisao je 2, a po jedan su dali Vasilije Pakaški, Marko Nikezić, Vuk Radović, Nikola Petrović, Miljan Bošković, Luka Todorvić i Slobodan Radanović.

Još bolju igru prikazali su Novljani u drugom kolu nadigravši Cavtat 24:0 (7:0; 7:0; 5:0; 5:0). Uz podršku njihovih trenera nije izostala snažna odbrana i odličan napad. Za “kišu” golova pobrinuli su se Strahinja Gojković koji je upisao 6 pogodaka, Danilo Stupar 5, po 2 gola postigli su Vasilije Pakaški, Vladan Gardašević, Aleksandar Vavić, Nikola Petrović i Miljan Bošković, a po jedan su upisali Marko Nikezić, Vuk Radović i Đorđe Koprivica.

I treće kolo donijelo je Jadranu pobjedu protiv KPK Korčula 25:1 (10:0; 7:1; 4:0; 4:0). Mladi Jadranaši obezbijedili su pobjedu već u prvoj četvrtini i nastavili do kraja utakmice svoj tempo igre. Danilo Stupar postigao je 7 golova, a pratio ga je Strahinja Gojković sa 6, Nikola Petrović upisao je 3 gola, a po 2  su dali Vasilije Pakaški, Vuk Radović. Po jedan gol dali su Marko Nikezić, Vladan Gardašević, Aleksandar Vavić, Miljan Bošković i Luka Todorović.

U finalnoj utakmici dječaci sa Škvera savladali su Mornar 15:3 (6:0; 3:0; 2:1; 4:2) i okitili se zlatnim medaljama. Danilo Stupar predvodio je ekipu sa 6 golova, Strahinja Gojković upisao je 4, Vladan Gardašević i Miljan Bošković dali su po 2 gola i Đorđe Koprivica jedan.

PVK Jadran Carine: Aleksa Mandić, Vasilije Pakaški, Marko Nikezić, Vladan Gardašević, Vuk Radović, Aleksandar Vavić, Danilo Stupar, Strahinja Gojković, Nikola Petrović, Miljan Bošković, Đorđe Koprivica, Ognjen Vučetić, Nemanja Motika, Luka Todorović, Slobodan Radanović, Jovo Knežević, treneri Dušan Ivanovski i Srđan Lazarević.

Prvi “Cedevita mini Kup” odžan je 2014. godine, a osvajač je bio Jug. Naredne godine najbolji je bio Primorac, potom se turnir dvije godine nije održavao. Prošle godine pobjednici su bili Jadranši koji su u finalu savladali Primorac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve