Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Burzanović srušio svoju Budućnost: Iz poštovanja nijesam slavio pogodak

Zeta se bodovno izjednačila sa šestoplasiranom Iskrom, na ''minus dva'' je u odnosu na Podgoricu i Rudar, dok joj je Sutjeska odmakla osam bodova

Samo sedam bodova od mogućih 21 osvojila je Zeta u ovoj polusezoni do subotnjeg gostovanja pod Goricom.

Lošim rezultatima skliznula je u donju polovinu tabele, ali nije klonula duhom. Prije dva dana uspjela je ono što nije niko u crnogorskom fudbalu još od kraja avgusta – da savlada Budućnost, koja je imala niz od 23 meča bez poraza u prvenstvu.

Velika pobjeda ”vukova”, za njih tradicionalno i najslađa.

– Nijesmo se opterećivali serijom Budućnosti, niti u tome tražili motiv pred dolazak na naš najveći stadion. Razmišljali smo samo o tome da odigramo dobru utakmicu i osvojimo tri boda. Jedino nam je to bilo u glavi, naročito ako se uzme u obzir naša pozicija na tabeli. Na kraju smo uspjeli u tome i zasluženo pobijedili, kazao je Marko Burzanović, strijelac odlučujućeg pogotka u 87. minutu.

Derbi 27. kola Telekom 1. CFL odigran je u lošim vremenskim uslovima. Meč je mogla da odluči samo individualna greška i(li) umijeće, snalažljivost, sreća – sve što je bilo sažeto i u pobjedonosni gol ekipe Ratka Dostanića.

– Bilo je teško igrati, kiša nije prestajala cijelo vrijeme. Pružili smo maksimum i vjerujem odigrali dobro – i Budućnost i mi – koliko se to moglo u onakvim uslovima, naveo je Burzanović.

Zeta se bodovno izjednačila sa šestoplasiranom Iskrom, na ”minus dva” je u odnosu na Podgoricu i Rudar, dok joj je Sutjeska odmakla osam bodova.

Evropa je opet na horizontu.

– Prije pauze smo bilježili uglavnom loše rezultate, a svi znaju da nam je cilj izlazak u Evropu i ovom pobjedom smo se vratili u trku. Naša liga je takva da ni Sutjeska nije nedostižna, ali s druge strane sa dva lošija rezultata situacija bi mogla da postane neprijatna. Vjerujem da imamo kvalitet da budemo u vrhu, gdje je Zeti i mjesto, istakao je Burzanović.

”Vukovi” u narednom kolu gostuju upravo direktnom konkurentu, Iskri. U slučaju poraza, gotovo da bi trijumf nad Budućnošću ”bacili u vodu”.

– Ima još dosta da se igra, cijeli posljednji krug prvenstva, svaki meč je skoro jednako bitan. Činjenica je da bi pobjedom nad Iskrom napravili pravu priču i bili na pravom putu, za Evropu.

Zeta je ove sezone pobjeđivala Budućnost, Sutjesku, Rudar… zašto ne bi i Iskru?

– Kvalitetna su ekipa, posljednjih sezona igraju na visokom nivou, pritom će biti domaćini. Pobjeda nad Budućnošću nam je ulila samopouzdanje i na krilima toga pokušaćemo da uzmemo tri boda i u Danilovgradu, izjavio je Burzanović.

”Vukovi” imaju loš skor sa Iskrom, rijetko su je pobjeđivali u posljednje vrijeme, a i kad bi se to desilo uglavnom bi bilo u gostima.

– Trebalo bi da je obrnuto, da bolje igramo na ”Trešnjici”, ali ispostavilo se da u duelima s Iskrom bolje rezultate bilježimo u Danilovgradu. Kad je već tako, neka se tradicija nastavi makar još za posljednji krug ovog prvenstva, riječi su dvadeset trogodišnjeg veziste.

Burzanović ima zavidne brojke ove sezone. Pogodak protiv Budućnosti bio mu je peti u prvenstvu, ukupno sedmi ove sezone računajući i Kup.

Od tih sedam, tri su bila odlučujuća za pobjedu Zete.

– Zadovoljan sam ličnim učinkom. Golovi mi mnogo znače za samopouzdanje, naročito kad ekipa pobijedi. Nadam se da ću nastaviti u tom ritmu. Vjerujem da će do kraja sezone sve ići kako treba, i timski i individualno, optimista je Marko Burzanović, najbolji strijelac ekipe u prvenstvu.

Marko Burzanović je dijete Budućnosti, iz koje je otišao u Titograd. Igrao je potom za Rudar, Inter iz Zaprešića, Pjunik, Grbalj, prije nego je ove sezone stigao u Zetu.

U subotu je prvi put u karijeri bio strijelac protiv matičnog kluba. Izostalo je uobičajeno slavlje.

– Želio sam da postignem pogodak, kao i svaki drugi igrač. Ipak, Budućnost je klub u kojem sam ponikao, u kojem su moja braća (Igor i Goran, prim. aut) ostavila veliki trag. Poštujući sve to, nijesam slavio gol, objasnio je dvadeset trogodišnji vezista.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve