Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bundesliga: Šalke prekinuo jednogodišnju crnu seriju, Tasmanija ostala antirekorder

Šalke je danas kući slavio protiv Hofenhajma (4:0) a posljednju pobjedu zabililježio je prije skoro godinu - 17. januara prošle godine je dobio Menhengladbaha sa 2:0. Junak pobjede je četvrti trener od starta sezone u Gelzenkirhenu, Švajcarac Kristijan Gros, koji je do pobjede došao u drugoj utakmici na klupi Šalkea, ali i tandem  - Metju Hop i Amin Harit

Tasmanija je preživjela! Klub iz Berlina koji je odigrao jednu sezonu u Bundesligi (1965/1966) sa neslavnim rekordom od 31 utakmice bez pobjede ostaće antirekorder, pošto je Šalke stao na 30 utakmica bez trijumfa.

Šalke je danas kući slavio protiv Hofenhajma (4:0) a posljednju pobjedu zabililježio je prije skoro godinu – 17. januara prošle godine je dobio Menhengladbaha sa 2:0.

Junak pobjede je četvrti trener od starta sezone u Gelzenkirhenu, Švajcarac Kristijan Gros, koji je do pobjede došao u drugoj utakmici na klupi Šalkea, ali i tandem  – Metju Hop i Amin Harit.

Amerikanac Hop je postigao prva tri gola (42, 57, 63),sve na asistencije Marokanca Harita, koji se uspio potom i upisati u strijelce u 80.

Šalke sada nije daleko ni od zone beraža, samo tri boda, uz utakmicu više do Arminije.

Bajer je kući remizirao sa Verderom (1:1), a Union protiv Volfsburga (2:2), Frajburg je kući bio ubjedljiv u duelu sa Kelnom (5:0), dok je Ajntraht slavio u Majncu 2:0.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve