Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Bundesliga: Poker Borusije u Dortmundu, Lajpcig opet remizirao

Dortmund se ovom pobjedom približio na samo bod od lidera Bajerna koji igra svoj meč sjutra protiv Union Berlina, dok je Lajpcig treći s četiri boda zaostatka

Prošla je duga pauza zbog pandemije koronavirusa i nastavljena je njemačka Bundesliga.

Haland, Foto: AFP

U 26. kolu Borusija iz Dortmunda je pokazala da se nalazi u dobroj formi i savladala Šalke s 4:0.

Erling Haland je u 29. minutu donio vođstvo “milionerima”, nakon asistencije Torguna Azara da bi u 45. minutu Rafael Gerero udvostručio.

Nakon što je prošla pauza za samo tri minuta igre Azar se upisao u strijelce, da bi Gerero ponovo pogodio u 60. minutu nakon sjajne asistencije Halanda za konačan ishod.

Za razliku od Dortmunda, Lajpcig nije ispunio očekivanja i remizirao i treće kolo zaredom protiv Frajburga u Red Bul areni 1:1. “Crno-bijeli” su poveli preko Manuela Gulde u 34. minutu meča, a Jusuf Poulsen je u 77. minutu donio bod “bikovima”.

Dortmund se ovom pobjedom približio na samo bod od lidera Bajerna koji igra svoj meč sjutra protiv Union Berlina, dok je Lajpcig treći s četiri boda zaostatka.

U ostalim mečevima Herta je u gostima savladala Hofenhajm 0:3, Augzburg je poražen od Volsburga 1:2, Dok je Dizeldorf bez golova završio meč protiv Padeborna.

Od 18:30 Ajntraht i Mehengladbah će zaključiti dan, dok će Bajern sjutra odigrati svoj meč protiv Union Berlina u gostima, Keln će ugostiti Majnc, a Verder će protiv Bajera iz Leverkuzena zaključiti kolo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve