Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bundesliga: Levandovski donio preokret Bajernu, Keln slavio u Dortmundu

Utakmicu u Štutgartu obilježio je Poljak Robert Levandovski, novim pogotkom. On je od početka prošle sezone u 61 utakmici postigao čak 70 golova. Poređenja radi, istovremeno su se Kristijano Ronaldo i Ćiro Imobile u strijelce upisali po 46 puta

Bajern je lider i nakon 9. kola, pošto je slavio u Štutgartu 3:1. Slavio je i Lajpcig kući protiv Arminije 2:1, dok je Dortmund kući izgubio od Kelna 2:1…

Levandovski, Foto: AFP

Utakmicu u Štutgartu obilježio je Poljak Robert Levandovski, novim pogotkom. On je od početka prošle sezone u 61 utakmici postigao čak 70 golova. Poređenja radi, istovremeno su se Kristijano Ronaldo i Ćiro Imobile u strijelce upisali po 46 puta!

Štutgrat je poveo preko Kulibalija u 20. minutu, da bi potom Kejsi Koman prvo pogodio u 38. a onda i asistirao Levandovskom u prvom minutu nadoknade poluvremena.

U nastavku se upisao još Daglas Kosta, što je bivšem igraču Juventusa prvijenac u dresu Bajerna, koji ima 22 boda.

Lajpcig ima dva manje, dok je Dortmund porazom od Kelna na “Signal Iduna parku” skliznuo na treću poziciju sa 18 bodova. Sjutra Bajer u domaćoj utakmici sa Hertom ima priliku da preuzme treće mjesto.

Keln je poveo pogotkom Tunižanina Škirija u devetom minutu a isti igrač je u 60. duplirao prednost. Borusija ovog puta nije uspjela da u furioznom finišu postigne više od gola. Dao ga je rezervista Torgan Azar u 74. minutu nakon asitencije još juednog igrača koji je počeo sa klupe, Amerikanca Đovanija Rejne.

Haland se nije upisao, mada je imao zicer za remi.

Augsburg je kući remizirao sa Frajburgom 1:1, a Union sa Ajntrahtom 3:3.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve