Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bundesliga: Još poraz i Šalke će biti najlošiji tim Bundeslige svih vremena

Trenutak istine i šansu da, ipak, ne ostanu upamćeni kao najlošiji tim u istoriji Šalke će imati devetog januara protiv Hofenhajma. Međutim, ako se zna kako ''rudari'' igraju u ovoj sezoni, ne bi bilo veliko čudo da Šalke stane uz ''rame'' sa Tanzanijom

Šalke ili čuveni ”rudari” iz Gelzenkirhena, kultni je tim iz Njemačke, ali prokletstvo bolnih neuspjeha prati ga predugo.

Tako na titulu čeka od 1958, možda su i 2001. njegovi navijači krenuli da je slave nakon posljednjih 90. minuta u sezoni, ali su ih Štefan Efenberg i Patrik Anderson sve ”ohladili” i krunu ponovo ostavili u Minhenu.

Patnja je nešto na šta su fenomenalni navijači ovog kluba navikli, ali čini se da ih ništa ne boli kao ono što sa Šalkeom preživljavaju ove godine. Dovoljno je reći da je tim sa Veltins arene” prije skoro tačno godinu (17. januara 2020) sa 2:0 savladao Borusiju Menhengladbah i od tada ne zna šta znači pobjeda u Bundesligi.

A od tada je odigrao čak 30 utakmica. Sve to znači da je Šalke na korak od toga da izjednači najcrnji rekord u istoriji Bundesligi koji drži tim zanimljivog imena Tanzanija iz Berlina. Klub iz glavnog grada Njemačke tokom 1965. 1966. bio je bez pobjede 31 utakmicu.

Trenutak istine i šansu da, ipak, ne ostanu upamćeni kao najlošiji tim u istoriji Šalke će imati devetog januara protiv Hofenhajma. Međutim, ako se zna kako ”rudari” igraju u ovoj sezoni, ne bi bilo veliko čudo da Šalke stane uz ”rame” sa Tanzanijom.

U dosadašnjem dijelu sezone Šalke ima jednak broj osvojenih bodova i trenera koji su ga vodili četiri. Počeo je David Vagner, pokušao Manuel Bauman, čak i redovni ”spasilac” Hub Stevens, a od prije par dana i Kristijan Gros… I niko nije uspio da razbudi ”grogiranog” velikana.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve