Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bundesliga: Bajern pobijedio Frajburg i učvrstio prvo mjesto na tabeli

Nakon šokantnog ispadanja iz DFB Kupa tim Hansija Flika je danas jednostavno morao pobijediti, a u tome su na kraju igrači Bajerna i uspjeli

Bajern je u 16. kolu Bundeslige na Alians Areni savladao Frajburg rezultatom 2:1.

Nakon šokantnog ispadanja iz DFB Kupa tim Hansija Flika je danas jednostavno morao pobijediti, a u tome su na kraju igrači Bajerna i uspjeli.

Od samog početka je krenula ofanziva prema protivničkom golu. U sedmoj minuti su i poveli sa 1:0 pogotkom Levandovskog, a pravo je čudo kako je do poluvremena ovaj rezultat ostao jer je Bajern konstantno napadao.

I u drugom poluvremenu redaju se šanse pred golom Freiburga, ali nije bilo prave završnice.

Šok za domaće i kazna za promašaje stigla je u 62. minuti. Samo što je ušao u igru umjesto Ermedina Demirovića, Nils Petersen zabija za 1:1 pored uspavane odbrane Bayerna.

Naravno, Bavarci su odmah krenulo po novo vodstvo, a do njega su došli u 75. minuti meča. Tomas Miler je iskoristio šansu i zabio je za 2:1.

Do kraja je moglo biti još golova.  Frajburg je u nadoknadi umalo došao do boda, pogođena je prečka, ali ostalo je 2:1 i Bajern je sa ova tri boda povećao prednost u odnosu na Lajpcig na vrhu tabele. Bavarci su sad na plus četiri.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve