Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bufon se u suzama oprostio od voljene “Dame” (VIDEO)

Legendarni golman Juventusa Đanluiđi Bufon oprostio se od tog kluba u današnjoj utakmici protiv Verone, posljednjoj u ovoj sezoni u Seriji A.

foto Gettyimages

Torinski crno-bijeli proslavili su osvajanje sedme uzastopne šampionske titule.

Bufon je danas u Torinu odigrao posljednju utakmicu za crno-bele, koje napušta poslije 17 godina. On je prošlog četvrtka saopštio odluku, ali nije naveo da li će i gdje nastaviti karijeru.

Bufon je već tokom zagrijavanja počeo da se oprašta od navijača i saigrača, a bivši kapiten italijanske reprezentacije je nekoliko minuta proveo pored tribina iza gola i uplakan se grlio s brojnim navijačima.

Navijači su na tribini razvili veliku zastavu sa likom 40-godišnjeg golmana, a tokom utakmice su pjevali pjesme i uzvikivali parole podrške i zahvalnosti.

Bufon je zamijenjen u 63. minutu utakmice i teren je napustio uz ovacije. Njega su zagrlili svi saigrači i članovi stručnog štaba dok je on pokušavao da zadrži suze, a zatim su se s njim pozdravili i igrači Verone. Pogledajte video.

Bufon je 2001. godine iz Parme prešao u Juventus, za koji je odigrao 656 utakmica. Ove sezone je osvojio devetu šampionsku titulu u Seriji A, a sedmu uzastopnu.

Dvije titule su oduzete klubu zbog “kalčopolija”, a uz to Juventus je izbačen u Seriju B, a Bufon je i tada ostao u klubu i pomogao mu da se vrati u prvu ligu.

Među brojnim rekordima za klub i reprezentaciju, Bufon drži i onaj od 974 uzastopnih minuta bez primljenog gola, u sezoni 2015-2016. On, međutim, nije uspio da osvoji Ligu šampiona sa Juventusom.

Od 1997. do 2018. godine odigrao je 176 utakmica sa reprezentaciju, iz koje se povukao pošto ekipa nije uspjela da se plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Sa “azurima” osvojio je Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj.

izvor B92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve