Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bufon pred penzijom: PSŽ više ne vjeruje Italijanu

Bufon je ljetos otišao u Pariz kako bi "produžio karijeru" i pokušao da osvoji Ligu šampiona, ali rukovodstvo i stručni štab mu više ne vjeruje...

Sve je izvjesnije da će italijanski golman Đanluiđi Bufon završiti svoju karijeru.

Foto: Goal.com

On je ljetos otišao u Pariz kako bi “produžio karijeru” i pokušao da osvoji Ligu šampiona, ali rukovodstvo i stručni štab mu više ne vjeruje…

Kako prenosi francuski “L'Ekip”, Pari sen Žermen neće iskoristiti opciju iz ugovora Bufona da se automatski obnovi i za narednu sezonu, tako da je sve izvjesnije da će vjerovatno najbolji golman svih vremena na kraju ove takmičarske godine završiti karijeru.

U jednogodišnjem ugovoru koji je potpisao prošle sezone “opcionalna” druga godina bila je u zavisnosti od partija koje bude pružao, a Tomas Tuhel nije impresioniran.

Navodno, Njemac na klupi Parižana želi da “osvježi” ekipu tokom ovog ljeta i da ukaže šansu Alfonsu Areoli, dok smatra da je Bufon jedan od krivaca za eliminaciju iz Lige šampiona, kada je pogriješio u porazu od Mančester Junajteda.

Ovo sigurno nije situacija u kojoj je Bufon očekivao da će se pronaći, pa ćemo vidjeti da li će već za dva mjeseca “prelomiti” i penzionisati se, ili će probati da dobije još neki ugovor.

Osim njega, Pariz će napustiti i Tijago Silva i Dani Alveš, a očekuju se brojna pojačanja.

Legendarni Bufon je u januaru proslavio 41. rođendan, a vrijedi napomenuti da je još davne 1995. godine debitovao za Parmu. Najveći dio karijere proveo je u Juventusu za koji je branio 17 godina, ali ga napustio ljetos pošto su želeli da pruže šansu Vojčehu Šćenšnom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve