Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Budvanska rivijera grabi ka tituli

Kad ekipa ostvari 11 pobjeda u isto toliko kola, lako je pretpostaviti kakva bi mogla da bude ocjena njenog trenera na kraju tog ciklusa, u ovom slučaju nakon polusezone u SBbet Prvoj crnogorskoj ligi za rukometaše

Kad ekipa ostvari 11 pobjeda u isto toliko kola, lako je pretpostaviti kakva bi mogla da bude ocjena njenog trenera na kraju tog ciklusa, u ovom slučaju nakon polusezone u SBbet Prvoj crnogorskoj ligi za rukometaše.

“Naravno da sam zadovoljan”, rekao je trener Budvanske rivijere Budva Dejan Dragnić.

“Imponuje nam što smo pobijedili u svih 11 utakmica, mnogo smo radili i bili disciplinovani da bismo u tome uspjeli. Na mjestu smo koje nam pripada. Dovoljno poznajem svoju ekipu i prilike u crnogorskom rukometu, imamo nekoliko iskusnijih igrača i vjerujem da posjedujemo kvalitet za najviši plasman”.

Neupućenima će zvučati čudno, ali iako je ostalo da se odigra druga polovina šampionata, Budvanska rivijera je već nadomak titule, druge u klupskoj istoriji (prva osvojena 2016).

Dragnićev tim je u sedmom kolu deklasirao aktuelnog šampiona Lovćen (33:24), a budući da je vodeći tandem mnogo ispred konkurencije (nažalost, zahvaljući skoro isključivo starijim igračima) i da će teško neka ekipa moći da ih “zakine”, novog prvaka Crne Gore gotovo sigurno odlučiće njihov meč na Cetinju.

Budvani bi, po tom scenariju, ispustili prvo mjesto samo ako izgube ubjedljivije nego što su pobijedili na svom terenu.

“S obje noge smo na zemlji. Bili smo bolji u prvom meču, ali može se reći i da je Lovćen imao loš dan. Mnogo ih cijenimo, iskusna su i dobra ekipa. Prošle sezone smo odigrali nekoliko dobrih mečeva s njima, a jednom ih pobijedili, i Lovćen je uzeo titulu. Vidjećemo, svaka utakmica će biti borba”, rekao je Dragnić.

“U svakom slučaju, nećemo ići na Cetinje da branimo prednost iz prvog meča, već da pokažemo da smo bolji tim. U prvom planu treba da ostane sport, mi dajemo ton crnogorskom klupskom rukometu i drago mi je što se publika vratila na tribine. Ništa nije završeno, biće zanimljivo. Trudićemo se da zadržimo prednost na tabeli”.

Rukometaši Budvanske rivijere od petka će biti na odmoru, do 10. Januara, kada će početi pripreme za nastavak prvenstva, planiran za kraj februara.

Promjena u igračkom kadru vjerovatno neće biti mnogo.

“Zadovoljan sam ekipom, iako nijesu svi ispunili očekivanja. Vidjećemo što će se dešavati tokom pauze, tržište je dosta suženo. Najvažnije je da što bolje odradimo pripreme”, dodao je Dragnić.

Dragnić je u prethodnim intervjuima govorio o nužnosti da se klub stabilizuje i stane na noge. Čini se da se stanje popravilo.

“Polako se sređuje situacija, uprava radi u hodu s nama. Ima dosta stvari koje treba uraditi, ali najbitnije je da je klub sačuvan. Prateći naše rezultate, mnogo mladih je počelo da trenira rukomet i vjerujem da dolaze bolja vremena”, poručio je Dejan Dragnić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve