Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Budvani protiv Mladosti: Na pobjedu i u Zagrebu

Budvani su u utorak otputovali za glavni grad Hrvatske, kako bi se na miru pripremili za revanš

Odbojkaši Budve večeras u Zagrebu protiv Mladosti (19 časova) brane pobjedu iz prvog meča (3:2), u revanšu prvog kola Lige šampiona.

Da bi je odbranili i prošli u drugo kolo, potrebno je da izabranici Miloša Markovića ponovo pobijede (bilo kojim rezultatom), ili da, pak, ako izgube takođe 3:2, osvoje “zlatni set”.

U slučaju trijumfa Mladosti od 3:0 ili 3:1, crnogorski šampion će biti eliminisan.

“Sigurno da je prva pobjeda skinula veliki teret sa igrača, imajući u vidu da je to bila prva zvanična utakmica, i to pred domaćom publikom. Osjećala se velika nervoza i tenzija pred prvi meč, što je i normalno. Na svu sreću, riješili smo utakmicu u našu korist. Iako mislim da kao pojedinci imamo veći kvalitet od igrača iz Zagreba, ipak bih i ovoga puta ulogu favorita prepustio njima. To je, ipak, ekipa koja već duži vremenski period nema velikih promjena u ekipi, što kod nas nije slučaj. Jedno je sigurno, idemo na pobjedu i neće biti nikakvih kalkulacija”, kaže za Pobjedu Slobodan Bojić, iskusni primač, koji je Budvu pojačao neposredno pred start evropskih okršaja.

“Relativno kasno sam se priključio ekipi, nisam trenutno u najboljoj formi, ali ću pomoći ekipi koliko god budem mogao, to je sigurno”, dodao je Bojić.

Budvani su u utorak otputovali za glavni grad Hrvatske, kako bi se na miru pripremili za revanš.

“Mislim da će u Zagrebu da presude elementi prijema i servisa, na čemu smo mi konstantno radili posljednjih dana. I naravno, ono sto stalno naglašavam, ekipa koja bude pravila manje grešaka biće bliža pobjedi. Mislim da je na njima ogroman pritisak, što ćemo mi, nadam se, iskoristiti na najbolji mogući način. Sad nas bolje poznaju i mislim da će tražiti naše “slabe tačke”, ali isto tako mislim da imamo dovoljno iskustva da ne dozvolimo protivniku da nametne svoju igru”, istakao je Bojić.

Za pobjedu u prvom meču je, vjerovatno, bio presudan treći set, u kojem su Budvani uspjeli da nadoknade minus od 19:15 i povedu 2:1 u setovima.

Istina, mogli su Budvani nakon dva seta da vode 2:0, ali je ispustila, istina, rano vođstvo od 12:8. Na kraju, naš šampion je bio najjači kad je bilo najpotrebnije, u petom setu, u kojem je vodio od početka do kraja…

“Ovu ekipu Budve krasi velika energija, borbenost i želja za dokazivanjem, što smo pokazali i u prvoj utakmici. Pokazali smo karakter i mislim da zaslužujemo da se nađemo u sljedećoj rundi Lige šampiona, ali ćemo to morati da dokažemo i na terenu”, zaključio je Slobodan Bojić, uz napomenu da ekipa nema zdravstvenih i problema sa povredama, te da kompletna dočekuje revanš sa ekipom Mladosti.

Marković: Uz dobru igru i malo sportske sreće…

Trener Budvana Miloš Marković je ponovio da prvi meč nije odlučivao ništa.

“Odmah nakon žrijebanja bilo je jasno da će utakmica u Zagrebu odlučivati pobjednika ovog dvomeča. Prva utakmica pokazala je da za protivnika imamo kvalitetnu i dobro organizovanu ekipu. Siguran sam da nas i u Zagrebu očekuje zahtjevna i prilično izjednačena utakmica. Vjerujem da se uz dobru igru i malo sportske sreće možemo nadati pozitivnom ishodu”, kazao je Marković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve