Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Budvani predstavili tim za novu sezonu: Na pogonu mladosti i iskustva

Najzvučnije pojačanje je Dragan Drašković, crnogorski reprezentativac, a kapicu Budve nosiće još reprezentativac Kazahstana Maksim Zhardan, Jakša Kosić (dijete Budve) i golman Nikola Kolesko. Tu su još Petar Ćetković, Stefan Kovačević, Milija Mandić, zatim Korać, Vukčević, Dragović, Ivanović

PVK Budva je predstavio tim za sezonu 2021/22. Sa novim trenerom Igorom Martinovićem, talentovanim igračima i mladim reprezentativcima, te pojačanjima i starosjediocima, Budvani će od ove sezone krenuti u borbu na tri fronta (Regionalna liga, domaće prvenstvo i Kup).

Najzvučnije pojačanje je Dragan Drašković, crnogorski reprezentativac, a kapicu Budve nosiće još reprezentativac Kazahstana Maksim Zhardan, Jakša Kosić (dijete Budve) i golman Nikola Kolesko. Tu su još Petar Ćetković, Stefan Kovačević, Milija Mandić, zatim Korać, Vukčević, Dragović, Ivanović…

Sportski direktor Nenad Franeta vidi mladu, poletnu ekipu, vidi lijepu budućnost i nadu da bi talentovani igrači, uz provjerene – iskusne, mogli da naprave značajan korak i to od ove sezone.

– U podređenom smo položaju što se tiče Regionalne lige, ne samo mi, već i ostale ekipe iz Crne Gore, jer definitivno ne možemo da pratimo finansijska ulaganja u ekipe iz Hrvatske i Srbije. Ali vjerujem da ćemo u crnogorskim okvirima biti konkurentni. Spojili smo iskusne i mlade igrače, a Drašković prednjači sa iskustvom među njima. U prvom timu su mlađi reprezentativci iz Budve koji će, uz kvalitetan rad, u narednom periodu dobiti šansu u Regionalnoj ligi i to protiv igrača koje su gledali samo na TV-u – kazao je Franeta.

Klub je finansijski stabilan i to ohrabruje. A cilj je da tokom sezone Budvani sa mlađim kategorijama učestvuju na što više turnira. Sa djecom rade provjereni stručnjaci.

– Sa mlađim kategorijama radiće Drago Pejaković, angažovali smo Petra Vica i mislim da smo, napokon, poslije nekoliko godina, okupili ozbiljan trenerski kadara. Radimo sa generacijama od 2007. do 2010. godišta, koje su uspješne u svojim kategorijama. Sa iskustvom trenera možemo da napravimo iskorak po kojem bi bili prepoznatljivi u Crnoj Gori. Naša djeca biće od 31. oktobra gosti VK Partizan i gledaćemo u narednom periodu da ih šaljemo na razne turnire kako bi kroz igru stekli iskustvo.

Zahvalan je Franeta roditeljima mladih igrača koji su pomogli put u Beograd.

– Roditelji su prepoznali potencijal i našu želju i značajno su nam pomogli za odlazak djece u Beograd. Naravno, nama najviše znači komunikacija sa roditeljima, uvijek smo spremni da ih saslušamo i najveća su nam podrška u radu kako finansijski, tako i na drugi način. Želja nam je da od djece, prije svega, napravimo dobre ljude, a onda sportiste i naravno državi damo vjetar u leđa što se tiče Budve u vidu novih reprezentativaca.

Budvani nemaju problema sa infrastrukturom. Koliko god mogu pomažu klubovima koji su bez bazena.

– Situacija sa infrastrukturom je problem duži niz godina. Nijesmo na vrijeme vodili računa o tim stvarima i sada previše brzo dolaze na naplatu. Ako u narednom periodu država i lokalne samouprave ne obrate pažnju na vaterpolo i na veliki broj djece koji se bave sportom, doći ćemo u situaciji da će uspjeh biti ako se plasiramo na takmičenje. Ovo ne mora da bude kritika, ovo je apel da jednostavno tražimo minimum onoga što je u ovom vijeku normalno – da imamo bazene, uslove i nastavimo putem prethodnih generacija koje su bile šampioni Evrope, vicešampioni svjeta.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve