Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost želi i dobar fudbal i trofej u Kupu

Meč pod Goricom je u nedjelju od 20.30

Budućnost želi da odbrani trofej u Kupu – kratka i jasna poruka “plavih” pred sjutrašnji duel sa Dečićem na stadionu pod Goricom.

“Apsolutno smo spremni i daćemo sve od sebe da zaslužimo pobjedu koja donosi trofej”, rekao je trener Aleksandar Nedović.

Budućnost je ove sezone dva puta poražena od Dečića pod Goricom.

“Mene je Budućnost vaspitavala od desete godine. Kada ste tu ponikli, kada znate svaki detalj kluba, strah jednostavno ne može da postoji. Ako se bojite, ako prizivate strah, to će vam se i desiti. Moramo da razmišljamo pozitivno. Trenutak kada sam preuzeo ulogu trenera nije bio sjajan, ali da je bilo drugačije ne bih ni dobio priliku da radim. Dobio sam šansu, a na kraju ćemo da vidimo da li sam ispunio svoju misiju ili nisam. Ono što sam siguran je to da ćemo u meč ući hrabro i nastaviti da igramo kao u drugom dijelu sezone. Osvajanjem trofeja napravili bismo sezonu uspješnom”, istakao je Nedović, koji respektuje Tuzane:

“Dečić ima dobru ekipu, nekoliko reprezentativaca, a tu je i rekorder po broju nastupa za državni tim. Prema takvom protivniku morate da pokažete maksimalno poštovanje. Tu se, ipak, sve završava. Na terenu moramo da pokažemo stav, karakter i čvrstinu. Mi smo Budućnost, igramo na našem stadionu, a to je velika prednost. Prati nas dobra igra, atmosfera i ponašanje. Sigurno da vidimo svoje prednosti u borbi za trofej”.

“Nećemo odustati od napadačke igre ni u finalu Kupa. Finala se ne igraju, finala se pobjeđuju, ali isto tako mi ćemo pokušati da to uradimo na svoj način. Težimo da pratimo trend, kako to izgleda u Evropi, naravno – u okvirima naših mogućnosti. Nekad smo zbog toga plaćali ceh, baš protiv Dečića u prvenstvu, kada nismo htjeli da se prilagođavamo, nego da forsiramo svoj stil”.

Kapiten Vasilije Terzić najavljuje da je motiv ogroman.

“Nismo uspjeli da odbranimo titulu, ali možemo da osvojimo Kup. Sa tim bismo spasili sezonu. Igramo protiv kvalitetne ekipe Dečića, koja nas je ove sezone pobijedila dva puta na našem stadionu. Neće biti lako, imaju dosta dobrih igrača, ali fokusirani smo na nas, na našu igru. Pokušaćemo od prvog minuta da nametnemo svoj stil igre, greške svedemo na minimum i koristimo šanse prema naprijed. Nadam se da će to biti dovoljno za pozitivan rezultat”, rekao je 23-godišnji vezista.

Ukoliko nakon 90 minuta bude neriješen rezultat, igraće se dodatnih pola sata, a ako i tada na jedinom semaforu u zemlji bude pisao remi, izvodiće se penali…

“Svi smo spremni za 90 minuta ili 120 ako bude potrebno. U opticaju su i penali. Raičković, Ivanović, Petrović, ja – ima nas nekoliko koji vježbamo te šuteve. Ove sezone smo vrlo dobro izvodili jedanaesterce i ako bude bilo potrebno – borićemo se i na taj način da osvojimo trofej. Naravno, prije toga uradićemo sve da riješimo utakmicu u regularnom toku”, jasan je Terzić.

Meč pod Goricom je u nedjelju od 20.30.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve