Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost želi da se revanšira Dečiću: Očekujemo agresivnog rivala

Budućnost je u nizu od pet pobjeda, ima jedan odložen meč (protiv Petrovca), a tokom prva tri kola dva puta je poražena – jednom upravo od nedjeljnog rivala na startu prvenstva (2:0)

Na jednoj strani zahuktali šampion, na drugoj ekipa protiv koje su mnogi ove sezone “slomili zube”… Tim koji je u nizu od pet pobjeda protiv ekipe koju tokom prethodnih devet rundi niko nije uspio da savlada.

Dragojević, Foto: Dnevne novine

Derbi 10. kola Telekom 1. CFL pod Goricom igraju lokalni rivali Budućnost i Dečić, nedjelja od 19 sati.

“Tabela pokazuje da se igra derbi kola i sigurno neće biti lako zbog agresivnog fudbala koji forsira trener Dečića (Edis Mulalić). Moramo da poštujemo rezultate protivnika, ali gledamo samo sebe”, poručio je golman Budućnosti Miloš Dragojević.

Budućnost je u nizu od pet pobjeda, ima jedan odložen meč (protiv Petrovca), a tokom prva tri kola dva puta je poražena – jednom upravo od nedjeljnog rivala na startu prvenstva (2:0).

“Imamo ista očekivanja kao i pred prvo kolo, a to je da idemo na pozitivan rezultat”, nema dilemu mladi vezista Dečića Danilo Marković.

“Naravno, pokazali smo u prvom susretu da možemo da se nosimo sa ekipom Budućnosti koju izuzetno poštujemo i želimo u novom susretu da pokažemo da rezultat iz prvog kola nije slučajnost.”

Momci Mladena Milinkovića vjeruju da će za razliku od vrelog avgustovskog meča sada naći rješenje za čvrstinu tima iz Tuzi.

“Dečić je u prethodnim kolima ostvario zapažene rezultate, pokazao je da igra jak i agresivan fudbal, ali to ne treba da nas remeti. Imamo jasan cilj, da nastavimo niz pobjeda koji smo ostvarili i da polako ostvarujemo naše ciljeve”, jasan je Dragojević.

S druge strane, Dečić će igrati svoju igru…

“Očekuje nas veoma zahtjevna utakmica u kojoj moramo da budemo maksimalno fokusirani u oba pravca da bismo došli do željenog rezultata” dodao je Marković. “U dosadašnjem toku prvenstva pokazali smo da smo prije svega tvrda ekipa koja teško prima golove i ekipa koja i te kako zna šta želi kada ima loptu u posjedu tako da šansu u ovom meču vidim u našoj kompaktnosti i timskoj igri.”

Poraz u prvom kolu mogao bi da bude dodatni motiv za Budućnost.

“Sigurno hoće poslije lošijeg starta Budućnost se vratila na pobjednički kolosijek i mislim da će probati da pokaže da rezultat iz prvog meča nije prava njihova slika” smatra Marković.

Kada su u pitanju ostali mečevi, viceprvak Sutjeska, nakon remija sa Titogradom, pokušaće da se na pobjednički kolosijek vrati protiv Petrovca, a zanimljiv fudbal trebalo bi da donesu i okršaji Rudara i Jezera, odnosno Iskre i Zete.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve