Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost završila pripreme u Pazovi: Zadovoljni smo, fokus isključivo na Helsinki

Dominantni osvajači duple krune su nakon kvalitetnog rada tokom prethodnih 19 dana dobili dva slobodna dana

Fudbaleri Budućnosti završili su mini pripreme u Staroj Pazovi.

”Plavi” su odradili i posljednji trening u trening kampu Fudbalskog saveza Srbija, ekipa se  danas oko 16.00 časova vratila u Podgoricu, a novi trening je zakazan za četvrtak popodne.

Dakle, dominantni osvajači duple krune su nakon kvalitetnog rada tokom prethodnih 19 dana dobili dva slobodna dana.

– Polako završavamo pripreme, jer nakon te pauze od ta dva dana ulazimo u finiš i sve misli okrećemo ka Helsinkiju, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković .

– Mislim da smo vrijeme u Staroj Pazovi iskoristili na najbolji način, imali smo sjajne uslove i ništa nas nije remetilo sem vrućine koja je svuda bila prisutna.

Podgorički tim je u bazi ”orlova” gdje je imao sjajne uslove i sve što je bilo potrebno stručnom štabu odmjerio snage sa Voždovcem (0:1), Krilima Sovjetov (3:2) i Radničkim iz Kragujevca (2:1).

– Mislim da u ovome trenutku nismo u top formi što je sasvim razumljivo, ali je izuzetno važno što smo odigrali tri utakmice. Nadam se da će igrači naredna dva dana iskoristiti da se odmore psihički i fizički, a onda vjerujem da ćemo mi iz stručnog štaba napraviti pravu taktiku za Helsinki, a svi zajedno dobru atmosferu pred taj prvi meč.

Lagani očekivani trijumf nad OFK Nikšić (9:2), remi sa kvalitetnim osvajačem Kupa i (vice)šampionom Albanije Vlaznijom (1:1), poraz od Voždovca, pa onda dvije važne pobjede.

– Rezultat je uvijek bitan, jer i kada pobjeđujete na pripremama dobijate samopouzdanje – svjesno ili nesvjesno. Naravno, da smo htjeli samo rezultat, pravili bismo drugačiji program i ne bismo davali igračima dan prije utakmice ili na sami dan meča jake – možda i najteže – treninge, govori 53-godišnji Lozničanin, koji je srećan što su svi prvotimci dobili šansu.

– Nadam se smo pripreme iskoristili na najbolji način, a žao mi je samo što je Marko Mrvaljević nije došao sa nama u Staru Pazovu zbog povrede nosa. Iskočio je iz stroja poslije utakmice sa OFK Nikšić, to će se sigurno osjetiti na njegovoj formi, ali nadam se da će se brzo priključiti i da će konkurisati za sastav.

Posljednja dva treninga je iz predostrožnosti preskočio Igor Ivanović zbog lakše povrede zgloba, a novajlije Jovan Baošić i Amir Muzurović se prilagođavaju iz dana u dan.

„Baošić je odradio nekoliko treninga sa nama, odigrao je 70 minuta protiv Radničkog, a sigurno da nismo vjerovali u njega ne bismo ga ni dovodili. Muzurović je mlad, uklapa se u politiku kluba, a kako vrijeme bude odmicalo pokazaće svoj kvalitet“, jasan je Milinković.

Stručni štab svakodnevno analizira HJK Helsinki, a analitičar Slobodan Milinković iz dana u dan izvlači dobre i loše strane dominantnog šampiona Finske, koji u aktuelnoj sezoni na 10 utakmica osvojio 28 bodova (devet pobjeda, jedan remi) uz gol razliku 21:5.

– Helsinki gledamo od dana od kada smo ga izvukli, sve njihove utakmice koje su odigrali u prvenstvu smo analizirali. Prije svega, HJK je dobar i organizovan klub, definitivno najveći u Finskoj“, govori naš strateg, koji je kao igrač igrao u Finskoj.

– Možemo samo da se ponavljamo i da kažemo da je prednost protivnika vještački teren i to što su u takmičarskom ciklusu, a siguran sam da ni ove sezone neće imati konkurenta u domaćem prvenstvu.

Sve to stoji, ali…

– Na nama je da pokušamo da ih izbacimo, jer sa tom pobjedom dobijamo još šest utakmica u Evropi što bi bila velika stvar za klub, a u isto vrijeme i šansa za aktuelnu generaciju da promoviše sport i fudbal u Crnoj Gori. Ako izbacimo Helsinki, vjerujem da će da se promijeni razmišljanje igrača i naravno da će razmišljati o nečem veće, što je apsolutno sportski. Međutim, najvažnije je da se prva prepreka savlada, poručio je Milinković koji je sa ekipom u Staroj Pazovi boravio od prethodnog utorka do danas.

”Plavi” protiv HJK Helsinkija igraju 6. jula u Finskoj od 18.00 časova, dok je revanš na programu 13. jula u 20.30 časova pod Goricom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve