Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost zatražila da se poništi finalna serija sa Zvezdom!

"Jedini cilj ovakvog postupanja je da se košarkaška ABA liga kao regionalno takmičenja sačuva i da ponovo bude primjer svim predstavnicima sportova u regionu koji pokušavaju da formiraju regionalne lige"

Rukovodstvo košarkaškog klub Budućnost Voli zatražiće od članova i vlasnika ABA lige, kao i od njene Skupštine, poništenje finalne serije regionalnog takmičenja sa Crvenom zvezdom.

Foto: Buducnost Voli

“Snimci prije početka i tokom posljednje finalne utakmice plej-ofa ABA Lige, koji su obišli region, jasno su pokazali da zbog napada domaćih navijača na igrače KK Bududćnost Voli nijesu postojali uslovi za normalno odigravanje te utakmice.

KK Budućnost Voli će se obratiti Skupštini tj. klubovima koji su članovi i vlasnici ABA čige sa jasnim zahtjevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi.

Kako je na toj utakmici, između ostalog, eskaliralo rasističko i nacionalističko navijanje domaćih navijača, dužni smo da o svim detaljima cijele finalne serije obavijestimo i Evroligu. Jedini cilj ovakvog postupanja je da se košarkaška ABA liga kao regionalno takmičenja sačuva i da ponovo bude primjer svim predstavnicima sportova u regionu koji pokušavaju da formiraju regionalne lige”, stoji u saopštenju Budućnosti.

“Biće upućen zahtjev da se u periodu do početka nove sezone usvoje nove propozicije ABA lige koje će propisati drastične kazne za sve one klubove koji na svojim utakmicama dozvole i dijelić onoga što je Crvena zvezda na posljednjoj utakmici priredila svom sportskom rivalu. Nova pravila takmičenja bi morala eliminisati situacije u kojima igrači tokom utakmice, umjesto o vrhunskim sportskim rezultatima, razmišljaju o svojoj ličnoj bezbjednosti”, dodali su iz tabora “Plavih”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve