Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost Voli za nastavak dominacije, SC Derbi ozbiljno prijeti

Prva utakmica finala plej-ofa Budućnost Voli - SC Derbi igra se večeras sa početkom u 20 časova, titulu će osvojiti ekipa koja prva stigne do tri pobjede.

Budućnost Voli 16 put i SC Derbi prvi put u istoriji Crnogorske košarkaše lige igraće u finalu plej-ofa za titulu prvaka naše zemlje.

Budućnost je 14 puta bila prvak Crne Gore, a samo su košarkaši barskog Mornara napravili iznenađenje u sezoni 2017/18. kada su prekinuli niz Podgoričana.

Prva utakmica finala plej-ofa Budućnost Voli – SC Derbi igra se večeras sa početkom u 20 časova, titulu će osvojiti ekipa koja prva stigne do tri pobjede.

Ovog puta protiv gradskog rivala Budućnost nije izraziti favorit, pogotovo što je i tim sa kojim će izaći pred “Studente” šarenolik. S druge strane SC Derbi je prijatno iznenadio u četvrtfinalu plej-ofa protiv Partizana i umalo eliminisao renomiranog rivala.

Treber Budućnosti Petar Mijović ima problema sa sastavom i može da računa samo na samo tri crnogorska košarkaša – Suada ŠehovićaIgora Drobnjaka i Aleksu Ilića, dok je povrijeđen je kapiten Petar Popović, a od stranaca će prvi meč igrati Tre Bel-HejnsaErika GrinaDžej Džej O’Brajena i Alfa Kabu.

Za sljedeće utakmice konkurisaće Kenan Kamenjaš i Aleksandar Lazić, a sezona je završena za Emanuela LekomtaEdina AtićaMarka Jagodić-Kuridžu i Kamerona Rejnoldsa.

“Jedna od ključnih stvari u pripremi finala je bila da se podignu glave igračima. Nije bilo lako, poraz nam je svima teško pao. Kroz niz timskih i individualnih sastanaka smo pokušali da se psihološki podignemo i pripremimo se za ekipu koja sa potpuno drugačijim raspoloženjem ulazi u finale. SC Derbi je kroz sezonu izgradio ozbiljno samopouzdanje, a podigao ga kroz seriju sa Partizanom”, rekao je Mijović.

Budućnost je pred finale plej-ofa platila danak činjenici da je posljednjih godina malo vodila brige o igračkom kadru crnogorskih korijena, tako da trener Mijović morao da izabere četiri od 10 stranaca.

“Imamo višak stranaca, od kojih šest neće moći da nađu mjesto. Opterećuje nas i povreda Petra Popovića, čiji je značaj u ovim okolnostima velik. Po imenu i rejtingu smo favoriti, ali po trenutnom stanju i formi je malo drugačije. Energija i pristup moraju da budu potpuno drugačiji, čeka nas borba sa nama samim. SC Derbi je dobra ekipa, ima ozbiljan individualni i timski kvalitet i čeka nas težak posao”, zaključio je Mijović.

U mnogo povoljnijoj situaciji je trener SC Derbija Andrej Žakelj koji nema problem koga da izabere od stranaca, jer su mu na raspolaganju samo trojica – Mateo DrežnjakFlečer Megi i Danilo Tasić.

Braća Zvonimir Tomislav Ivišić su u SAD na kampovima pred NBA draft, a ranije je raskinut ugovor sa Lorenom Džeksonom.

U ekipi će biti i talentovani juniori David MirkovićVasilije Todorović i Vladimir Sudar.

“Imamo samopouzdanje, to nam je najjače oružje. Hemija u timu je veoma dobra, moramo da je prenesemo na finale”, rekao je slovenački stručnjak.

Prednost Budućnosti je iskustvo, jer se do sada za titulu u Crnoj Gori iz redova „studenata” borio samo Nikola Pavlićević, ali je izgubio tri finala.

“Ovo je uglavnom mlad tim, bez iskustva. Posljednju utakmicu protiv Partizana smo igrali pred 15.000 ljudi, to je bilo prvi put za sve momke, a i za mene kao trenera. To nam je bilo novo iskustvo, kao što će biti i ovo finale. Ovo je prava škola za sve, ali imamo svoju računicu i optimistično čekamo finale”.

Budućnost i SC Derbi su svoje takmičenje u regionalnoj ligi završili mečevima protiv beogradskih vječitih rivala. “Studenti” su namučili Partizan i igrali majstoricu, a Budućnost je namučila i razočarala “Varvare”.

“Budućnost svejedno ima kvalitet, to je veoma dobar tim. U nekim periodima je pokazala da može da igra protiv Zvezde, ali je ona bila prejaka. Sigurno će Budućnost imati drugačiji pristup protiv nas i veliku motivaciju da popravi utisak”, zaključio je Žakelj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve