Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost Voli večeras dočekuje Igokeu: Bez prava na grešku

Ipak, prava bitka tek predstoji, a počinje utakmicom protiv Igokee, koja prolazi kroz veliku krizu, jer nije slavila još od 4. decembra i duela sa MZT-om, i u seriji je od osam poraza

Košarkaši Budućnost Volija nijesu uspjeli da naprave iznenađenje u Parizu (87:103), u meču Evrokupa, i tako drugi put u sezoni „vežu“ četiri pobjede na dva fronta. U ritmu igranja u dva takmičenja, računajući i putovanja, Podgoričani nemaju previše vremena da žale za propuštenim, jer već večeras (21 čas) u „Morači“ igraju važan meč sa Igokeom, u 19. kolu ABA lige.

Izabranici Vladimira Jovanovića mogu do četvrte uzastopne pobjede u regionalnom takmičenju (to bi bio drugi put u sezoni). Nakon što su slavili u Skoplju protiv MZT-a i Ljubljani protiv Cedevita Olimpije, te kod kuće savladali FMP, ,,plavi“ bi trijumfom protiv tima iz Laktaša uspješno nastavili trku za treće mjesto. Ako, uz to, FMP kod kuće pobijedi Cedevita Olimpiju, Podgoričani bi pauzu u ABA ligi (zbog nacionalnih kupova i kvalifikacija za Mundobasket) dočekali na trećem mjestu.

Prije ovog kola, naime, Budućnost i FMP imaju skor 12-6, a Cedevita Olimpija, uz utakmicu manje (sa Crvenom zvezdom kod kuće), ima 12 pobjeda i pet poraza. Budućnost je bolja međusobno od oba rivala, pa bi uz pozitivan epilog mečeva u Podgorici i Železniku došla u situaciju da do kraja ligaškog dijela sama odlučuje o svojoj sudbini kada je treće mjesto u pitanju.

Ipak, prava bitka tek predstoji, a počinje utakmicom protiv Igokee, koja prolazi kroz veliku krizu, jer nije slavila još od 4. decembra i duela sa MZT-om, i u seriji je od osam poraza…

– Čeka nas ozbiljna utakmica protiv tima koji nas je pobijedio u prvom dijelu sezone. U ovom trenutku imaju negativan niz utakmica. Međutim, s obzirom na to da se njihov sastav mijenjao u prethodnom periodu, jer su odlazili i dolazili igrači, od takvog tima mora da se očekuje reakcija, i imaju kvalitet da to urade. Mi ulazimo u utakmicu nakon teškog meča u Parizu, jednog dana pripreme, malo ,,preslaganja“, dva sastanka, i moramo da izađemo jako motivisani ako želimo da odigramo kvalitetno protiv ekipe Igokee – kaže je Vladimir Jovanović, trener „plavih“.

Do kraja regularnog dijela je ostalo osam kola, Budućnost će pet puta biti domaćin, u ,,Morači“ je ,,gost“ SC Derbiju, a van Podgorice igra protiv Cibone i Mege. U borbi za treće mjesto je bitan svaki meč na domaćem terenu, počev od Igokee.

– Ekipa Igokee se nalazi u lošoj seriji, imaju osam vezanih poraza i nakon promjene trenera sigurno da očekuju da naprave reakciju. Radi se o ekipi koja je mnogo bolja nego što to tabela pokazuje i posjeduje dosta iskusnih igrača. Igraće sigurno sa mnogo energije i želje. Na tu energiju moramo da odgovorimo na pravi način, da uhvatimo ritam i dođemo do pobjede pred Kup Crne Gore i reprezentativnu pauzu – rekao je krilni košarkaš Budućnost Volija Edin Atić, bivši igrač Igokee, iz koje je u Podgoricu stigao u ljeto 2021. godine.

Igokea je savladala Budućnost u Laktašima (103:101) i nanijela Podgoričanima jedan od pet poraza u gostima ove sezone u ABA ligi.

– Svi znamo da nijesmo u nekom sjajnom ritmu, a iz toga možemo da izađemo samo ako vjerujemo da imamo kvalitet. Budućnost je uvijek u vrhu, igra dobro na oba fronta, a protiv FMP-a je bila veoma dobra. Da biste takvom rivalu parirali u Podgorici, koncentracija mora da bude maksimalna svih 40 minuta, uz dobar pristup, veliku energiju i doprinos svih igrača. Iskreno se nadam da će biti tako – poručio je trener Igokee Vladimir Jovanović, bivši trener FMP-a, Cibone i Crvene zvezde, koji je nedavno na klupi tima iz Laktaša naslijedio Dragana Bajića.

Igokea bez pobjede u ,,Morači“

Pred meč sa Igokeom, osim kvaliteta, na strani Budućnost Volija je i tradicija. Naime, tim iz Laktaša nikada nije pobijedio u ,,Morači“, u prethodnih 11 mečeva je pognute glave napuštao parket podgoričke dvorane.

Ukupan skor u ABA ligi, računajući i mečeve u Laktašima, jeste 18-5 u korist Podgoričana.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve