Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost Voli ubjedljiva na startu ABA lige

Djeluje kako su 'plavi' prilično 'štedjeli' suparnike u prvom dijelu igre, a potom smo vidjeli potpunu dominaciju domaćeg tima

Košarkaši Budućnost Volija očekivano i ubjedljivo započeli su nastup u novoj sezoni ABA lige. Oni su večeras u solidno popunjenoj “Morači” slavili pobjedu protiv ekipe Splita, rezultatom 94:59 (23:17, 23:24, 24:6, 24:12).

Djeluje kako su ‘plavi’ prilično ‘štedjeli’ suparnike u prvom dijelu igre, a potom smo vidjeli potpunu dominaciju domaćeg tima.

Podgoričani su od početka imali prednost, pri čemu su u prvom dijelu igre u nekoliko navrata sticali dvocifren višak. No, na odmor su otišli uz pet poena prednosti (46:41).

U trećem kvartalu uslijedila je furiozna igra ‘plavih’ i meč je bio riješen. U tom periodu igre, Splićani su postigli tek šest poena, a Budućnost se nije zaustavljala ni u završnom kvartalu, u kojem je stigla i do plusa većeg od 30 poena.

U redovima Budućnosti, najefikasniji je bio Rejnolds (16), a pratili su ga Drobnjak (14), Vajt (13) i Lazić (11). Kod gostiju se istakao Šorter sa 19 poena.

Već u sljedećem kolu slijedi veliki derbi – Budućnost voli gostovaće ekipi Crvene zvezde u Beogradu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve