Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost Voli u Zadru, reakcija je neophodna

Priliku da prekinu seriju od dva poraza u ABA ligi, oba u gostima, košarkaši Budućnost Volija imaju večeras, ponovo na gostujućem terenu, protiv Zadra (18 časova)

Priliku da prekinu seriju od dva poraza u ABA ligi, oba u gostima, košarkaši Budućnost Volija imaju večeras, ponovo na gostujućem terenu, protiv Zadra (18 časova).

Protiv ekipe koja je prije pauze zbog Fibinog “prozora” kvalifikacija iznenadila Crvenu zvezdu u Beogradu i najviše uticala na promjenu na klupi Beograđana i dolazak našeg Duška Ivanovića umjesto Vladimira Jovanovića.

Imenjak i prezimenjak, sada već bivšeg trenera Zvezde, na klupi podgoričkog kluba ima zadatak da u samo tri dana, od kada je ekipa ponovo na okupu, spremi “plave” da izbjegnu sudbinu šampiona i prekinu post u regionalnom takmičenju.

Za pozitivan rezultat u Zadru trebaće bolje izdanje u odnosu na prethodna dva, protiv FMP-a i Igokee, a naprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka lige će pokušati da nastavi sa dobrim rezultatima, pošto nakon šest kola ima skor 4-2, jednu pobjedu više od večerašnjeg protivnika…

“Čeka nas zahtjevna utakmica u svakom pogledu. Moraćemo da pokažemo neku reakciju u odnosu na meč sa Igokeom pred pauzu, bez obzira na to što smo imali tri uzastopne utakmice u gostima. Reprezentativna pauza je i nama “odnijela” prijeko potrebne treninge, jer veliki dio igrača nije bio sa nama. Nijesmo mogli da sprovedemo trenažni proces koji bi kolektivno unaprijedio našu igru. Međutim, dva dana u Podgorici i treći u Zadru ćemo iskoristiti na najbolji mogući način da se spremimo za utakmicu u Zadru”, rekao je trener Budućnosti Vladimir Jovanović.

Bez Kamenjaša

Osim što, zbog kvalifikacija za Mundobasket, nije mogao da računa na sedmoricu igrača (Igor Drobnjak, Aleksa Ilić, Marko Jagodić Kuridža, Kenan Kamenjaš, Edin Atić, Aleksandar Ilić, Tre Bel-Hejns), dok je Petar Popović uglavnom pauzirao kako bi sanirao povredu skočnog zgloba, Jovanović na jednog igrača neće moći da računa barem tri sedmice.

Kamenjašu je, naime, u dresu Bosne i Hercegovine, na zagrijavanju za meč sa Francuskom napukla kost u palcu lijeve ruke, ali je i pored toga nastupio na utakmici sa “trikolorima”.

Postigao je 20 poena, ali je nakon meča konstatovana povreda koja će ga neko vrijeme odvojiti od terena, što je hendikep za Budućnost, koja na toj poziciji ima još samo Alfu Kabu, pa će “četvorke”, Marko Jagodić Kuridža, Aleksa Ilić, Eron Vajt morati da igraju i “peticu”, počev od meča sa Zadrom.

“Zadar je nezgodan protivnik. U dosadašnjem dijelu prvenstva, posebno na utakmici protiv Zvezde, pokazao je da može da ugrozi i najbolje ekipe ABA lige, pogotovo kod kuće. To je ekipa koja zavisi dosta od šuta za tri poena, imaju preko 30 šutnutih trojki po meču, igraju ,,široko“ i jako brzo. Nama će da bude glavni izazov i zadatak da zaustavimo njihovu igru u tranziciji, gdje ne dominiraju samo bekovi, kao u većini situacija, već i igrači koji visinom mogu da budu na poziciji centara, prije svega mislim na Luku Božića, koji ima tu vještinu da većinu osvojenih lopti u odbrani može da donese na polje napada i riješi efikasnim prodorom, jer ima sjajnu “fiziku”, kazao je Jovanović i dodao:

“Dakle, treba da zaustavimo njihovu tranziciju, prodor u igru Ramljaka i Božića, iz te iste tranzicije i šut za tri poena, a tu mislim na Jordana, te igrače na poziciji ,,četiri“, Drežnjaka i Dejvisa. Ima dosta stvari na koje moramo da obratimo pažnju, oni imaju kvalitet i širinu u napadu, to neće biti lako da zaustavimo, ali od mojih igrača očekujem, prije svega, da damo sve od sebe na teškom gostovanju.

Trebaće maksimum

Marko Jagodić Kuridža je jedan od onih koji zbog obaveza u reprezentaciji Srbije jedno vrijeme nije bio sa ekipom, a od njegovog učinka će umnogome zavisiti rezultat u Zadru.

“Gostujemo vrlo neugodnoj ekipi koja je u dobrom ritmu i ima dobar start poslije dosta godina, u vrhu su tabele. Sigurno žele da se prikažu u najboljem mogućem izdanju i pokažu da to nije slučajno. Mi smo odigrali dvije loše utakmice u Jadranskoj ligi, koje smo izgubili i moramo da pokažemo karakter i damo sve da se vratimo pobjedama i slavimo u Zadru. Daćemo maksimum da budemo maksimalno skoncentrisani, fizički i psihički, i sigurno da svako od nas mora da pruži dodatni napor da bismo pobijedili”, rekao je Jagodić Kuridža.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve