Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost Voli pobijedila Zvezdu u Beogradu

“Plavi” su slavili u Beogradu 89:81 u drugom kolu ABA lige

Sjajna noć i važna pobjeda Budućnosti Voli na parketu Crvene zvezde – “plavi” su slavili u Beogradu 89:81 u drugom kolu ABA lige.

Foto: KK Crvena zvezda

Iako su na teren regionalnog šampiona ispraćeni kao otpisani, izabranici Slobodana Subotića pokazali su kvalitet i karakter.

Prije svega je “plave” sjajno služio šut za tri poena. Crnogorski šampion pogodio je 12 trojki iz 21 pokušaja, a naročito su prednjačili Danilo Nikolić i Suad Šehović sa po četiri dalekometna pogotka.

Budućnost je u prvoj četvrtini povela 19:10, Zvezda se vratila u utakmicu najviše zahvaljujući Džejmsu Gistu, ali Amerikanac večeras nije imao pravu podršku.

Domaći tim je šansu da prelomi meč imao u trećoj četvrtini, kada je ispustio šest poena viška, a u tim trenucima razigrao se Nikola Ivanović.

Važne role imali su i Hasan Martin, koji je utakmicu otvorio sa osam poena i dvije rampe.

Zvezda je u posljednjoj četvrtini konstantno zaostajala, Budućnost čuvala prednost i bez drame privela utakmicu kraju.

Timska košarka donijela je veliki trijumf našem timu. Martin je ubacio 17, Kobs 16, Šehović 15, a Danilo Nikolić 14 koševa.

U domaćem sastavu ubjedljivo najbolji Gist sa 27 poena.

Budućnost je uspjela da povrati samopouzdanje poljuljano porazom od Trenta u “Morači”, a već u srijedu “plavi” će dočekati Gdinju u Evrokupu.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve