Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost večeras protiv Galatasaraja

Šampion Crne Gore i viceprvak ABA lige u okviru 4. kola Evrokupa gostuje Galati u dvorani Sinan Erden domu Istanbulu

Budućnost Voli se nalazi u teškom trenutku (tri vezana poraza,uprava razmišlja da li dapruži podršku Mijoviću ilida traži novogtrenera), najbolji lijek za izlazakiz krize i rezultataje pobjeda, ali plavi nijesu u situaciji daprijete Galatasaraj.

foto CDM

Šampion Crne Gore i viceprvak ABA lige u okviru 4. kola Evrokupa gostuje Galati u dvorani Sinan Erden domu Istanbulu.

Turci su favoriti na papiru, ali Budućnost morada slavi na Bosforu ukoliko želi da zadrži kakve-takve šanse za plasman u TOP16 fazu.

“Galatasaraj je izuzetno jak protivnik, posebno za momenat u kojem se nalazimo, a koji nije najsjajniji poslije svih poraza. Situacija u Evrokupuje takva kakva jeste, a gora od trenutnog skora 0:3 je činjenica da smo od direktnih konkurenata – Trenta i Arke – izgubili na svom terenu”, svjestan je mladi trener plavih Petar Mijović da je situacija u grupi D teška…

“To nam sve otežava situaciju i mogućnosti da hvatamo nit sa drugim krugom.”

Eventualni trijumf bi sačuvao nadu o drugom krugu, ali što je još važnije, uticao bi na poljuljano samopouzdanje.

“Na gostovanje najkvalitetnijoj ekipi u našoj grupi idemo hrabro, da pokušamo da kroz takve utakmice podižemo formu i da uradimo sve da iznenadimo ako se za to ukaže šansa. Galatasaraj je ozbiljan tim, što je pokazao u Turskoj i Evrokupu”, poručio je Mijović.

Galata zavisi od Vebstera i Herisona, pored Unikahe su pokazali najviše u grupi D i protiv njih se teško vaditi. Ali, Budućnost će uraditi sve za pobjedu, kao i da poprave igru u odbrani i napadu.

“Protivnik ima kontinuitet u spoljnoj liniji, na pozicijama ‘četiri’ i ‘pet’ su izuzetno pokretljivi i atletski potkovani. Galatasaraj je talentovana ekipa, napadački orijentisana i protiv nje će ključna biti timska odbrana i bolji pristup osnovnim zadacima, kao što su zatvaranje koša i kontrola skoka i tranzicije”, jasan je Petar Mijović, koji je poentirao. “Igramo protiv ekipe koja je agresivna i ako im se dozvole otvoren teren i laki poeni u tranziciji, te drugi napadi, postaju opasniji i u pozicionoj igri. Dakle, odbrana će odrediti koliko dugo ćemo parirati i da li ćemo moći da iznenadimo”.

Utakmica počinje u 18.30 sati.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve