Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost u Rusiji: Bez opterećenja na favorita

Rostov se namučio da dođe do bodova, a plave isto priželjkuju u revanšu, odnosno u 11. kolu grupne faze Lige šampiona

Pravi odnos i dobra šema do 40. minuta rukometašicama Budućnosti donijeli su egal u Podgorici protiv jednog od favorita za trofej Lige šampiona.

Rostov se namučio da dođe do bodova, a ”plave” isto priželjkuju u revanšu (16 sati), odnosno u 11. kolu grupne faze Lige šampiona.

Izabranice Bojane Popović stigle su u Rostov, u sastavu koji se prošle sedmice suprotstavio Bukureštu, što znači da će ponovo oslabljene istrčati na teren i to bez bekova Ivane Mitrović, Katarine Džaferović, Valerije Maslove i pivotkinje Tatjane Brnović.

– Nastupićemo u istom sastavu kao u prošlom kolu protiv Bukurešta. Ponovo će priliku dobiti dosta mladih igračica, to je jedini put kojim možemo da idemo ove sezone, jer želimo da one stiču iskustvo i izvuku maksimum iz mečeva protiv jakih protivnika. Nije jednostavno stvarati igrače kroz Ligu šampiona, kada igrate protiv ozbiljnih timova sa velikim budžetima, ali nemamo drugog izbora. Očekuje nas težak duel protiv tima koji ima sjajan sastav i velike ambicije, rekla je Bojana Popović.

– Znali smo i uoči ove sezone da imamo izuzetno mlad sastav, a uz to smo se suočili sa pehovima tokom sezone, zbog povreda ili korona virusa, tako da je ionako mala rotacija sada svedena na minimum. Teško je postaviti neku ozbiljniju postavu i taktiku sa toliko problema i pehova, ali nastojaćemo da što duže pariramo izuzetnom timu kao što je Rostov, odnosno sve dok bude snage i ideje u našoj igri. Vjerujem da će djevojke razmišljati samo o svojoj igri, da će uživati na terenu i da mogu da ostave dobar utisak, poručila je Popović.

Jedan od glavnih favorita za visok plasman skoro i da nema slabog mjesta. Rostov predvode ruske reprezentativke i internacionalke od kojih su najpoznatije francuske reprezentativke Zadi i Edviž, a tu je i legenda svjetskog rukometa Amorim.

– Rostov je i ove sezone jedan od favorita za plasman na finalni turnir Lige šampiona. Uoči početka ove sezone doveli su veliki broj igračica sa jasnim ciljem – da se domognu završnog turnira, koji im je izmakao prošle godine. Sada je to jednostavno imperativ za njih. Ekipa je sastavljena od ruskih reprezentativki i velikog broja internacionalki, odlično su pokriveni na svim pozicijama i što se tiče rotacije, nemaju nikakvih problema. Jasno je da igramo protiv izuzetnog protivnika, ali moramo da se borimo i pružimo maksimum u ovom trenutku, istakla je Popović.

Rostov je u grupi trenutno na drugoj poziciji sa sedam pobjeda i tri poraza.

”Plave” su ostvarile pobjedu protiv Bresta u posljednjem kolu jesenjeg dijela elitnog takmičenja.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve