Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost u formi: Golovi poseban motiv za svakog fudbalera

Plavi su plasman u četvrtfinale osigurali preko Jezera – sigurno, ubjedljivo, uz dobru igru i trijumf od 3:1

Serija pobjeda u prvenstvu prenešena je na Kup – Budućnost je uspješno započela odbranu trona u masovnijem takmičenju.

”Plavi” su plasman u četvrtfinale osigurali preko Jezera – sigurno, ubjedljivo, uz dobru igru i trijumf od 3:1.

Utakmica u Danilovgradu bila je riješena do poluvremena nakon golova Vladana Adžića i Viktora Đukanovića, a u 76. minutu mrežu protivnika pogodio je Miomir Đuričković.

Plavljani su u finišu ublažili poraz…

– Vezali smo petu pobjedu i prošli u narednu rundu Kupa. Opravdali smo ulogu favorita, a pored toga važno je i to što smo sačuvali ekipu za obaveze u prvenstvu. Šansu su dobili neki od mladih igrača koji su imali mogućnost da se dokažu stručnom štabu. Dobro smo izgledali na terenu, stvarali šanse, imali vođstvo od tri razlike, a pred kraj meča primili smo gol koji nijesmo morali. To sada više i nije važno. Bitan je kontinuitet rezultata i samo tako treba da nastavimo – rekao je Đuričković, koji nastavlja:

– Upisao sam se u listu strijelaca, a to mi znači na planu samopouzdanja. Golovi su dodatni stimulans i pozitivno utiču na svakog fudbalera, pogotovo za nas koji nijesmo napadači. Potrudiću se da i ubuduće doprinesem uspjesima tima. U krajnjem nije bitno ko će dati gol, već da Budućnost pobjeđuje – ističe momak koji pokriva mjesto u veznom redu ili poziciju desnog beka.

Stvari su dobro krenule u Kupu, ali u ligi ne stoje najbolje.

Nije se još završio oktobar, a Podgoričani kasne 11 bodova za vodećem Sutjeskom. Niko u crnogorskim okvirima nije uspio da okrene toliki zaostatak.

Pozitivna okolnost za izabranike Aleksandra Nedovića je ,,cijela vječnost“ do kraja šampionske trke.

– Uzdamo se u dužinu prvenstva. Novembar, dio decembra, pa čitavo proljeće – ostalo je puno utakmica i moguć je obrt na vrhu tabele. Sutjeska stvarno ima ozbiljnu prednost, ali još tri puta se sastajemo sa njima, a siguran sam da i oni negdje moraju da se okliznu, da će imati krizu kroz koju smo mi prošli. Naše je da vjerujemo i borimo se. Plan je da do kraja jeseni smanjimo bodovni minus, a u drugoj polusezoni da uradimo sve kako bismo odbranili titulu – naglašava dvadeset četvorogodišnji Đuričković.

Budućnost je na posljednjih pet nastupa dala 16 golova, a primila četiri.

I to je realan pokazatelj forme, timskog napretka…

– Sve je to plod vrijednog rada na treninzima. Krasi nas efikasnost, a vratili smo i čvrstinu u odbrani. Napredujemo iz meča u meč. Atmosfera je pozitivna i nastavićemo da se dižemo u svakom smislu – poručio je Đuričković.

”Plavi” u neđdjelju gostuju Podgorici u 13. kolu Telekom 1. CFL.

– Podgorica nema učinak kakav je planirala i pokušaće da se vadi protiv nas. Znam da će protivnik biti motivisan, ali gledamo sebe. Biće teško, ali kvalitet je na našoj strani. Za nas je pobjeda prva opcija. Sa tim ciljem idemo u Lješkopolje – zaključio je Đuričković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve